Nederland partnerland Hannover Messe 2014 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nederland partnerland Hannover Messe 2014

Nederland is gevraagd om aankomende editie partnerland van de Hannover Messe te worden. De Nederlandse industrie heeft op deze vraag volmondig JA geantwoord.

De Hannover Messe is een belangrijke en behoort tot één van de grootste industriële beurzen ter wereld. De beurs is internationaal bekend bij het bedrijfsleven, journalisten, politici en opinieleiders. De Hannover Messe telde afgelopen editie 6.550 exposanten uit meer dan 60 landen en begroette 220.000 bezoekers. Ieder jaar kiest de Hannover Messe een land uit om partner te zijn voor de desbetreffende editie. In de voorgaande edities waren Frankrijk, China en Rusland partnerland van de Hannover Messe. De bijzondere status van het aangewezen partnerland geeft dat land een high-profile platform. Voor 2014 krijgt Nederland de mogelijkheid om industriële producten en innovaties te tonen waarin Nederland excelleert. Hiertoe behoren de topsectoren: Water, Energie, High-tech Systems en Materialen alsmede alle bedrijven en organisaties die werkzaam zijn in de productie van hoogwaardige industriele half- en/of eindproducten.

 

Nederland-Duitsland

“Dit tandem staat voor een nauwe en succesvolle economische relatie, die een extra impuls krijgt op de Hannover Messe 2014,” verklaarde Dr. Jochen Köckler, lid van de Raad van Bestuur van de Deutsche Messe. “Nederland is een zeer dynamische exporteur en één van de belangrijkste handelspartners van de Duitse industrie. Kortom het ideale partnerland van ’s werelds toonaangevende industriële beurs.” De Nederlandse overheid ondersteunt Holland Partnerland Hannover Messe. De Nederlandse ministers van Economische Zaken Henk Kamp en Lilianne Ploumen, minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, kondigen aan samen te werken om het succes en de betrokkenheid van Nederland bij HANNOVER MESSE te stimuleren. Hun motto: “Buitenlandse handel creëert binnenlandse banen.” Bij de openingsceremonie op zondag 6 april 2014 zal minister-president Mark Rutte de officiële opening namens Nederland verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven