‘Nederland blinkt uit in flexibel produceren’ • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

‘Nederland blinkt uit in flexibel produceren’

In tegenstelling tot de meeste Europese landen om ons heen, veelal automotive gerelateerd, blinkt Nederland uit in het flexibel produceren. Daarbij zit het veelal in het voortraject van hoog-nauwkeurige producten. Dit vereist natuurlijk specifieke machines en logistiek,” aldus Dirk Verloop van De Ridder THO tijdens MTL Live. 

Het huidige leveringsprogramma van De Ridder THO is op deze wijze ontstaan, vanuit de behoefte van hun klanten. Niet alleen voor draaien, maar ook voor de disciplines frezen, slijpen en eroderen. “Hoge nauwkeurigheden kunnen alleen behaald worden als de basis, de machine, goed is,” stelde Verloop. 

High Mix & Low Volume

“High mix – low volume vereist flexibiliteit,” begon Verloop. Vaak denkt men dat dit te maken heeft met automatiseren, maar alleen een robot of een lader is niet voldoende, of niet de juiste oplossing. “Denk bijvoorbeeld aan insteltijden. Door slim om te gaan met het gereedschapsbeheer, kunnen insteltijden worden verkort,” vertelde Verloop tijdens MTL Live. Ook zijn er andere opties voor verbetering gegeven.

Exotische materialen

De industrie vraagt en gebruikt steeds meer exotische materialen zoals titanium en duplex. “Veel van deze materialen noemen we moeilijk-verspaanbare materialen, omdat dit soort materialen slechte warmtegeleiders zijn,” stelde Verloop. Om deze materialen toch op een goede, effectieve manier te kunnen verspanen, zijn er een aantal essentiële zaken nodig, gaf hij aan. “Wat we ook niet moeten onderschatten, is de stabiliteit en de stijfheid van de machine,” aldus Verloop. 

Bekijk de hele sessie van De Ridder THO tijdens MTL Live terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven