Ga naar hoofdinhoud

Nedaero in Finse handen

Nedaero uit Zevenaar en Alphen aan den Rijn is overgenomen. Patria uit Finland heeft 100% van de aandelen verworven in de Nederlandse specialist in defensie- en luchtvaart-onderdelen en -componenten. Het bedrijf krijgt als nieuwe naam Patria Netherlands. De transactie zal 1 april worden afgerond.

Nedaero heeft tientallen jaren ervaring in de productie-, reparatie- en distributie-activiteiten in zowel de civiele als militaire luchtvaartindustrie.

De overname maakt deel uit van de uitvoering van Patria’s groeistrategie, waarbij de nadruk ligt op internationale onderhouds- en life cycle support-activiteiten, met name in Europa.

Lange geschiedenis

Jukka Holkeri (Patria) (rechts) met Ruud Kleinendorst (Nedaero, links)

“Patria heeft een lange geschiedenis en solide know-how in vliegtuigonderhoud, met inbegrip van hun motoren en componenten, zowel in Finland als internationaal”, zegt Jukka Holkeri, executive vice president van Patria’s wereldwijde divisie.

Deze overname versterkt Patria’s capaciteiten verder en breidt de internationale footprint uit naar Nederland.

Nog meer groeikansen

“In de afgelopen vijf jaar heeft Nedaero zijn inkomsten verdubbeld en er liggen nog meer groeikansen in het verschiet”, zegt Ruud Kleinendorst, CEO en president van Nedaero.

“Onderdeel zijn van Patria biedt belangrijke kansen om deze groei verder te versnellen.”

Patria Netherlands

De officiële naam Nedaero wordt gewijzigd in Patria Netherlands. Dat benadrukt de synergieën die samenhangen met de toetreding van Nedaero tot de Patria Group. De communicatie zal ook worden opgebouwd rond het merk Patria.

Er is voorzien in een overgangsperiode van enkele maanden om het merk Patria in de nieuwe eenheid in te voeren.

Samen sterker en concurrerender

“Ik ben ervan overtuigd dat we samen sterker en concurrerender zullen zijn, waardoor we dit bedrijf verder kunnen ontwikkelen”, zegt Holkeri.

Patria

Patria heeft 3.000 medewerkers en vestigingen in onder meer Finland, Zweden, Noorwegen, België, Estland en Letland.

Het is een internationale leverancier van diensten op het gebied van defensie, veiligheid en ondersteuning van de levenscyclus van de luchtvaart, pilootopleidingen en technologische oplossingen.

Patria is eigendom van de Finse staat (50,1%) en het Noorse Kongsberg Defence & Aerospace AS (49,9%).

Nedaero

Nedaero is met 34 werknemers in Zevenaar en Alphen aan den Rijn een toonaangevend lucht- en ruimtevaartbedrijf in Nederland. Het is gespecialiseerd in de productie en reparatie van onderdelen en levering van onderdelen voor civiele en militaire helikopters en vliegtuigen.

Het bedrijf heeft meer dan 40 jaar ervaring in de luchtvaart. Behalve alle vereiste certificeringen is Nedaero het enige Nederlandse bedrijf met een triple AS-certificering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven