Ga naar hoofdinhoud

Nasa gebruikt Stratasys 3D printer

Nasa engineers gebruiken 3D printers van Stratasys voor het maken van diverse onderdelen voor de volgende generatie Rovers. Deze nieuwe generatie Rovers wordt straks ingezet om astronauten te ondersteunen bij het verkennen van asteroïden en de planeet Mars.

Standaard onderdelen en traditionele productiemethoden zijn niet altijd handig bij prototypes. Bovendien willen de Nasa engineers producten zo licht mogelijk en toch sterk maken. Daarom werden ongeveer 70 onderdelen gemaakt op een 3D printer, waaronder vlamvertragende openingen, bepaalde deuren en veel aangepaste armaturen. Een speciale oor-vormige behuizing is diep en verdraaid en zou bijna onmogelijk te maken zijn zonder 3D printing. De verschillende onderdelen zijn gemaakt van ABS, PCABS en polycarbonaat en zijn gebouwd op een Fortus Production 3D-printer van Stratasys.

 

Nasa width = De Rover heeft het formaat van een Hummer en bevat een onder druk staande cabine en een observatiekoepel. Hierin passen twee astronauten die van hieruit buitenaardse oppervlakten kunnen bestuderen. Voordat mensen Mars bereiken, kunnen deze Rovers dienen op asteroïden die dichterbij Aarde rondzweven (foto: Nasa)

 

De video laat de Rover zien tijdens woestijntesten zien en toont tevens hoe de Nasa de ontwerpflexibiliteit en duurzame materialen van een Stratasys 3D-printer benut.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven