Nanotechnologie biedt mkb-metaal kansen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nanotechnologie biedt mkb-metaal kansen

Op woensdag 28 september organiseert de Koninklijke Metaalunie in samenwerking met NanoHouse van 10.30 tot 18.00 uur in Nieuwegein een gratis toegankelijke bijeenkomst waarbij de mogelijkheden van nanotechnologie in de metaalsector worden belicht.

Naast een algemene introductie zal worden ingegaan op de praktische toepassingen van de nanotechnologie. Eén van de sprekers die tijdens de nanodag een inleiding zal verzorgen is prof. dr. ir. Erwin Kessels van de TU Eindhoven. Hij zal het hebben over het anti-corrosie lagen creëren met nanotechnologie.  “Nanotechnologie is geen revolutie, maar een evolutie”, vindt hij. “Een evolutie die moet leiden tot toepassingen in de praktijk.”

 

 width =

Met nanocoating kunnen oppervlallen bijzondere eigenschappen zoals het afstoten van vloeistoffen (foto: metallurgyfordummies.com)

 

Nanobewerking met laser

Prof. dr. ir. Bert Huis in ’t Veld van de UTwente/TNO/LAC zal het tijdens de nanodag hebben over nanobewerking met laser en Hans van der Weijde van Tatasteel vertelt over nanotechnologie en oppervlaktebehandeling. Wim de Jong van het RIVM zal ingaan op de gezondheidsrisico’s van nanotechnologie en hoe verstandig om te gaan met nanomaterialen. Pascal Buskens (TNO) vertelt over nanotechnologie als de sleutel naar unieke coating en materiaaleigenschappen. Gespreksleider tijdens de nanodag is Bart van den Berg van NanoHouse.

 

Bekijk hier het programma. U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst via een e-mail met uw adresgegevens naar schoonderbeek@metaalunie.nl, o.v.v. bijeenkomst Nano-technologie.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven