Najaarscursus over slijpen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Najaarscursus over slijpen

De branchevereniging Nederlandse Precisie Slijpbedrijven (NPS) organiseert, in samenwerking met SVMT te Tilburg, voor de elfde achtereenvolgende keer de jaarlijkse cursus Slijpen. Het doel van de cursus is nieuwe ontwikkelingen en kennis over het slijpvak over te dragen en het op basisniveau brengen van medewerkers in slijperijen, zowel voor beginnende als voor ervaren slijpers die hun kennis willen opfrissen.

Tijdens de cursus Slijpen wordt aandacht besteed aan de technologie van het slijpen, de soorten slijpschijven en het gebruik ervan, koel- en smeermiddelen tijdens het slijpen en de diverse opspanmiddelen. Daarnaast worden de basisprincipes van tekeninglezen en vorm- en plaatstoleranties uitvoerig behandeld.

 

Leppen

In het onderdeel leppen wordt de cursist bekendgemaakt met de verspaningstechniek voor het ultravlak maken van oppervlakken. Het onderdeel coaten leert de deelnemer over de toepassingen en mogelijkheden op het gebied van bescherming en conservering van bewerkt metaal. Nieuw in de cursus is dat ruimte is gereserveerd voor de theorie rond de toegepaste hoekmeting. De cursus wordt in zes dagen gegeven. Op 4 oktober 2011 wordt gestart met een najaarscursus.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven