Naam Müller Weingarten verdwijnt • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Naam Müller Weingarten verdwijnt

De Schuler Group maakt bekend dat de twee bedrijven Schuler Pressen en Müller Weingarten samen verder door het leven gaan als Schuler Pressen. Hierdoor verdwijnt de naam van Müller Weingarten voorgoed. Het bedrijf was sinds 2007 in handen van de Schuler Group.

“Een bundeling van krachten,” noemt CEO Stefan Klebert van Schuler het verdwijnen van de naam Müller Weingarten. “Belangrijk detail is dat de werknemers niet hoeven te vrezen voor hun baan. Wij gaan er vanuit dat we alle medewerkers kunnen gebruiken,” zei Klebert. Müller Weingarten heeft fabrieken in Weingarten, Erfurt en Remscheid. De fabriek van Schuler staat in Göppingen. Voor klanten en toeleveranciers van beide bedrijven verandert er voorlopig niets.

 

Levertijden lopen op

Het bundelen onder de naam Schuler Pressen hangt samen met interne organisatieveranderingen. Die waren nodig omdat het bedrijf weer op de goede koers zit na een aantal moeilijke jaren. Volgens Schuler moeten klanten zelfs snel beslissen of ze een machine of perslijn willen kopen. Anders wordt het wachten en achteraan aansluiten in de rij. Tussen oktober en december 2010 kwam er voor 500 miljoen euro aan orders binnen. En er staat voor nog eens 500 miljoen euro aan offertes uit.

 

Müller Weingarten verdwijnt en wordt Schuler Pressen

De naam Müller Weingarten verdwijnt vanwege bundeling van krachten binnen de Schuler Group

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven