Ga naar hoofdinhoud

Multiweld en Laspartners gaan fuseren

Multiweld BV en Laspartners BV zullen per 1 januari 2014 fuseren. Beide lastechnische groothandels willen met de fusie hun slagkracht in de regio Zuidwest-Nederland en Vlaanderen vergroten om van daaruit verder te groeien. De nieuwe organisatie zal een grote toeleverancier binnen de lastechniek worden met een omzet van ruim € 20 mln en een medewerkersbestand van 80 werknemers.

De directie wordt gevormd door Gert Eilander (directeur Laspartners), Arjen Engelen (directeur Multiweld) en Jeroen Engelen (directeur Multiweld). Omdat beide organisaties een sterke positie in de Nederlandse lasmarkt innemen, is gekozen om de naam van beide samen te voegen. De nieuwe naam is ‘Laspartners Multiweld BV’. Jeroen Engelen: “Vanaf het eerste moment dat we een mogelijke fusie bespraken, vonden beide partijen het een goed idee. Dat gevoel is niet meer weg gegaan, we zijn steeds enthousiaster geworden. Net als Multiweld heeft Laspartners de ambitie om de sterkste te zijn. Door samen te gaan kunnen we dat sneller en makkelijker bereiken. Wij zijn er van overtuigd dat onze klanten aanzienlijk zullen profiteren van deze fusie.”

 

jpeg Jeroen Engelen en Arjen Engelen, Gert Eilander

Jeroen Engelen en Arjen Engelen, Gert Eilander 

 

Dicht bij klant

“Wij staan dicht bij de klant. Ook tijdens de crisis is dat belangrijk gebleken. Onze klanten focussen zich op hun core business en dat is veelal productie en/of onderhoud. Door een partner te zijn die specifieke kennis en ondersteuning biedt in de lastechniek, dragen wij bij aan het succes van onze klanten.”, aldus Gert Eilander.

 

Bundeling 

Doordat de organisaties samengaan, kunnen de krachten worden gebundeld. De nieuwe organisatie levert in Nederland een breed producten- en dienstenpakket voor de lastechniek. Het leveringspakket bevat onder andere lasapparatuur, lasconsumables, autogeentechniek, opspantechniek, manipulatie-apparatuur, mechanisering, slijpmiddelen, lasrookafzuiging, backinggassystemen, enzovoort. Aangevuld met twintig servicemonteurs en een grote verhuurvloot.

 

Uitdagingen

Momenteel worden alle voorbereidingen getroffen om per 1 januari 2014 de fusie succesvol te laten verlopen. Arjen Engelen: “De komende tijd staan wij voor grote uitdagingen. Beide organisaties worden geïntegreerd en er is veel kennis en kunde over te dragen. Nu de fusieplannen bekend zijn, kunnen wij onze medewerkers in het integratieproces betrekken. Zij maken dagelijks het verschil en het is voor ons belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in de nieuwe organisatie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven