Ga naar hoofdinhoud

Multitasking met Okuma op de EMO

Tijdens de EMO Hannover 2013 ligt de focus van Okuma op multitasking met de Multus U3000, U4000 en B550 bewerkingsmachines. Daarnaast brengt Okuma als primeur de vijfassige MU-5000V en MU6300V verticale bewerkingscentra uit.

De Multus U3000 en U4000 van Okuma hebben als basis een solide orthogonaal vlakbed met een grote Y-as verplaatsing. Verder beschikken de machines over een tweede revolver (optie), hogere vermogens voor de aangedreven freesgereedschappen en het nieuwe besturingsconcept met vergroot beeldscherm en ergonomisch bedieningspaneel.

 

Efficiënt

De verticale vijfassige MU-5000V en MU6300V bewerkingsmachines kunnen voor werkstukbelading aan de achterzijde van portaalladers of robots worden voorzien. De direct aangedreven C-as (15 kW, tot 700 min-1) leent zich ook voor het draaien van opgespannen werkstukken. Als optie kunnen de bewerkingscentra worden voorzien van een systeem (Auto-Tuning en Machining-Navy) dat de precisie verhoogt door automatisch positieafwijkingen in de zwenk- en draaiassen te meten en te compenseren. Bovendien kunnen snijsnelheden automatisch worden bepaald. Okuma wordt in Nederland vertegenwoordigd door Gelderblom uit Houten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven