MT van Chiron bewerkt vanaf de stang • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

MT van Chiron bewerkt vanaf de stang

Chiron had tijdens de huisshow dit voorjaar wel wat nieuwe machines laten zien. Onverwacht had men toch een niet aangekondigde primeur mee naar Hannover genomen. Deze FZ08 MT is een machine die compleet kan bewerken vanaf de stang.

De Chiron FZ08 MT is een compact en snel bewerkingscentrum met zwenkkop, draaispil, revolver en tegenspil voor gelijktijdig frezen en draaien. Doordat het materiaal vanaf stang wordt aangevoerd, is de doorlooptijd per product, afhankelijk van de bewerking, zeer kort. De machine beschikt over dynamische lineaire motoren in de ZR- en V-as.

 

Chiron FZ08 MT op EMO

De FZ08 MT was een primeur voor de EMO, een compacte machine voor compleetbewerking vanaf stang (foto: Paul Quaedvlieg)

 

De machine heeft een bewerkingsruimte van 450 mm bij 270 mm bij 310 mm (X,Y,Z) en haalt ijlsnelheden van maximaal 75 m/min. De freesspindel draait maximaal 40.000 omw/min en beschikt over een HSK-E40/A40 gereedschapsopname. Er is plaats voor 24 gereedschappen eventueel uit te breiden naar maximaal 226. De gereedschapswissel gebeurt in 0,8 s en de spaan tot spaan tijd is 1,9 s.

 

Chiron FZ08 MT

In een compacte bewerkingsruimte toch compleetbewerking (bron: Chiron)

 

De draaispindel heeft een stangdoorlaat van diameter 42 mm en draait maximaal 8.000 omw/min. De revolver heeft plaats voor 12 gereedschappen met een opname van het type Capto C5. De aangedreven gereedschappen draaien maximaal 5.000 omw/min. Ook de tegenspil kan producten aan met een maximale diameter van 42 mm en draait maximaal 6.500 omw/min. Chiron wordt in Nederland vertegenwoordigd door Oude Reimer in Hilversum.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven