Ga naar hoofdinhoud

Mparts wordt Bibus

Mparts maakt nu onderdeel uit van de Bibus-holding. Mparts-directeur Stefan van der Beek heeft namelijk een deel van de aandelen van Bibus Romicon BV gekocht. Bovendien heeft hij een deel van zijn aandelen in Mparts BV verkocht aan het Zwitserse moederbedrijf Bibus Holding AG. De nieuwe organisatie in Nederland (Mparts en Bibus Romicon) gaat vanaf 1 januari 2023 Bibus BV heten.

Met deze aan- en verkooptransactie gaat Van der Beek mee in de trend van consolidatie, waarbij de laatste jaren steeds meer kleinere bedrijven opgekocht en samengevoegd worden, om nog meer slagkracht te krijgen.

“Zo kocht Bibus Holding vier jaar geleden het grootste deel van de aandelen van de Nederlandse onderneming Romicon”, vertelt Van der Beek.

“Daardoor kregen zij indertijd de vertegenwoordiging in de Benelux-markt van het assortiment gasveren en actuatoren van  Bansbach, naast Mparts die dit pakket toen al jaren voerde.”

Op dit moment, drie jaar na de overname, heeft de huidige eigenaar van Bibus Romicon besloten zijn resterende aandelenpakket in de verkoop te doen, omdat hij de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt.

Van der Beek heeft deze aandelen gekocht en besloot tevens zijn nog resterende aandelen in Mparts aan Bibus Holding te verkopen. Daardoor is hij mede-eigenaar geworden van twee Bibus-organisaties in Nederland: Bibus Romicon in Wapenveld en Mparts in Lisse.

Wapenveld sluit

Bibus Romicon zal geheel, inclusief voorraden, verhuizen naar de Mparts-vestiging in Lisse. De vestiging in Wapenveld wordt gesloten.

Wel zal er nog separaat een verkoopkantoor in de regio van Apeldoorn worden geopend, van waaruit de technisch commercieel adviseurs hun werkzaamheden kunnen verrichten.

De nieuwe organisatie gaat dus vanaf 1 januari 2023 officieel Bibus BV heten. Van daaruit wordt de Benelux-markt worden bewerkt.

Mparts breidt uit met pneumatiek

Door deze consolidatie wordt het bestaande productenpakket van Mparts in eerste instantie fors uitgebreid met een omvangrijk assortiment pneumatiek.

In een later stadium volgen volgens Van der Beek nog meer interessante productpakketten van A-leveranciers.

Het gaat dan om pakketten op het gebied van mechatronica en milieutechnologie, waarvoor de Bibus Holding AG de officiële Europese vertegenwoordigingen heeft. De precieze invulling volgt later.

Bibus Holding AG

Bibus Holding is een Zwitsers familiebedrijf dat bestaat uit 33 bedrijven, in 24 landen met in totaal 1100 medewerkers.

De technologie-divisie van de holding is onder andere actief op het gebied van pneumatiek, hydrauliek, mechatronica en milieutechniek. Ook heeft de holding een materiaaldivisie en een elektronica-divisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven