Ga naar hoofdinhoud

Mori Seiki: meerassig, groter en geïntegreerd

Mori Seiki introduceerde dit voorjaar een aantal nieuwe en vernieuwde machines. Een deel hiervan werd in juni gepresenteerd tijdens een open huis in Parijs (F). In het oog springend zijn draaimachines voor grotere werkstukken en de upgrading van de meerassige draaimachines en draaifreescentra.

Mori Seiki wil nieuwe machines ontwikkelen met een hoge betrouwbaarheidsgraad en constante bewerkingsresultaten gedurende het hele bewerkingsproces, ook na een aantal jaren gebruik. De fabrikant rust daarvoor haar machines uit met een aantal gepatenteerde technologieën, zoals een symmetrische aandrijfconcept, directdrive motoren een een zeszijdige ramgeleiding.

 

Groot en zwaar

Met de introductie van de nieuwe grote draaimachine NZL 6000CY met dubbele revolver voor de bewerking van grote, zware assen en de nieuwe verticale draaimachine NVL1350 MC voor zware werkstukken in grote diameters, speelt Mori Seiki in op de vraag uit de energy- en offshorebranche.

 

Mori Seiki NZL 6000 CY

De nieuwe grote draaimachine NZL 6000CY met dubbele revolver voor de bewerking van grote, zware werkstukken, een indrukwekkende machine (foto’s: Mori Seiki,  in ons land wordt Mori Seiki vertegenwoordigd door Landré Machines uit Vianen)

 

Lang

Voor langere werkstukken, zoals grote assen, heeft Mori Seiki de NZL6000CY ontwikkeld: een vierassige draaimachine met dubbele turret met Y-as verplaatsing. Deze is leverbaar in draailengtes van 1 m tot 4 m en maximale draaidiameter van 900 mm.

 

Geïntegreerde aandrijving

Mori Seiki heeft al haar meerassige draaimachines nu voorzien van gereedschapstations met een in de revolver  geïntegreerde aandrijving en een octogonale ramgeleiding op de onderrevolver. De NZ serie biedt met keuze uit drie revolvers met Y-verplaatsing in maar liefst twaalf varianten, daarmee kunnen tot maximaal 48 stations worden uitgerust met direct-aangedreven gereedschappen. Een Y-as verplaatsing over 110 mm vergroot daarbij de freesmogelijkheden

 

Mori Seiki NVL

De NVL1350 MC verticale draaimachine is uitgevoerd met een liggende klauwplaat, met een diameter van 1350 mm. Om vanuit verticale positie een constante nauwkeurigheid te bereiken is ook dit machinetype uitgevoerd met een stabiele constructie met dubbele kolommen.

 

Compleetbewerking

De Mori Seiki NT draaifreescentra, ontwikkeld voor compleetbewerking van complexe producten zijn de paradepaardjes van Mori Seiki. Ook in de NT serie wordt de freeskop zeszijdig ondersteund, wordt de B-as met directdrive-motoren aangedreven en beweegt de ram in X- en Y-richting stabiel dankzij een aandrijfconcept dat aangrijpt in het midden van de machineconstructie. Nieuw is de uitbreiding van de serie met het kleine model NT1000 SZM waaraan nu ook een subspindel is toegevoegd.

 

Mori Seiki NT

Met de freeskop op een B-as, subspindel en eventueel een extra onderrevolver  bieden de NT draaifreescentra van Mori Seiki mooie mogelijkheden voor de compleetbewerking van complexe producten

 

De video toont een NT-machine van Mori Seiki in actie:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven