Mori en DMG op EMO 2011 met één stand? • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Mori en DMG op EMO 2011 met één stand?

Veel aandacht was er tijdens de EMO Milano 2009 voor de samenwerking tussen Mori Seiki uit Japan en DMG uit Duitsland. Nu nog met twee stands broederlijk naast elkaar in hal 4. Bij de volgende EMO in 2011 in Hannover (D) met een gezamenlijke stand? Dat is de vraag die tijdens de persconferenties van DMG en Mori Seiki in Milaan in elk geval niet beantwoord is.

Wel is duidelijk dat Mori Seiki in Japan helemaal ”leading” is. DMG draagt daar de business over, ook voor service en aftersales van de al uitgeleverde machines. Mori Seiki blijft wél zelfstandig op de Duitse markt actief. DMG is daar dus in elk geval niet leidend.

 

EMO Hannover DMG Mori Seiki hal 4

Mori Seiki en DMG naast elkaar in hal 4 tijdens EMO Milano 2009 (foto’s: Reinold Tomberg, meer foto’s van de EMO Milano 2009 in onze fotoplayer)

 

Joint financiering

Ook is tijdens de beurs een gezamenlijk financieringsmaatschappij aangekondigd, MG Finance, die gaat werken met laagrentend geld uit het Verre Oosten. Verder komen de draaifreesmachines van de NT-series van Mori onder het label CTX delta 4000 naar Gildemeister in Bielefeld (D).

 

Waar?

De vraag van Metaal Magazine of een Nederlandse metaalbewerker nu de NT-machines van Mori moet kopen bij Landré Machines in Vianen (als de vertegenwoordiging van Mori Seiki in ons land) of bij de eigen dochtermaatschappij van DMG in Veenendaal, kreeg in Milaan ook geen duidelijk antwoord. We moeten het zien als in autoland: soms koop je een Fiat, soms koop je een Alfa. Maar het is beide eigenlijk hetzelfde. Aldus Mori Seiki.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven