Morgen begint de Gifa • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Morgen begint de Gifa

Morgen, dinsdag 28 juni, begint in Düsseldorf (D) de vakbeurs Gifa. Maar behalve de Gifa vinden ook de vakbeurzen Metec, Thermprocess en Newcast plaats. Alle beurzen zijn deze week geopend tot en met zaterdag 2 juli. Metalen en hun verwerkingsprocessen, met name gieten en warmtebehandlingen, vormen het platform voor de ‘Bright World of Metals’.

Gifa is de internationale vakbeurs voor de gieterijwereld. Deze beurs vindt nu voor de twaalfde keer in Düsseldorf plaats. Metec is de internationale metallurgievakbeurs, nu voor de achtste keer in Düsseldorf present. Thermprocess is de internationale vakbeurs voor thermische procestechnologie, waarvoor Düsseldorf inmiddels al meer dan veertig jaar de standplaats is. Newcast is de internationale vakbeurs voor precisiegietwerk. Newcast is de laatste toevoeging aan het kwartet en wordt in 2011 voor de derde maal aan de Rijn georganiseerd. 

 

Gifa in Düsseldorf

De gehele technologische diversiteit van gieterij en gietwerk, metallurgie en thermische procestechnologie is de komende dagen te zien in Düsseldorf (foto: Siempelkamp/Bdguss)

 

Veel fora en congressen

Rond de vier beurzen van de ‘Bright World of Metals’ wordt een aantrekkelijk omlijstend programma aangeboden, dat een internationale insteek heeft en alle informatie ook Engelstalig aanbiedt. Het programma bestaat uit de ‘European Metallurgical Conference (EMC) 2011’ die zich op vaklieden uit alle vier de industrietakken richt. Verder is er de ‘Gifa Treff’ en het ‘Technical Forum’ van de World Foundrymen Organization (WFO) samen met het Bundesverband der Deutschen Gießerei Industrie (Bdguss) voor het Gifa-publiek. De ‘InSteelCon’ van het Staal-instituut VDEh gaat over nieuwe ontwikkelingen in de metallurgische procestechnologie. Het ‘Newcast Forum’, legt de verbinding tussen gieterijprofessionals en afnemers van gietdelen. Het wordt georganiseerd door Bdguss. Andere manifestaties in Düsseldorf zijn het ‘Thermprocess-symposium’, de tentoonstelling van Fogi en het ‘Feuerfest-Kolloquium’ van de VDMA.

 

Tickets online zelf printen

De vier beurzen van de ‘Bright World of Metals’ presenteren zich in de hallen 3, 4, 5 en 7 en 9 tot en met 17 op het beursterrein in Düsseldorf. Op de grootste beurs van de vier, Gifa, tonen de exposanten in de hallen 10 tot en met 13 en 15 tot en met 17 hun brede scala aan gieterijtechnologie. Voor Newcast is een deel van hal 13 en hal 14 gereserveerd. Thermprocess bezet hal 9 en een deel van hal 10. Hal 7 is de onderzoekshal en in de hallen 3 tot en met 5 draait het met Metec om metallurgie. De vier beurzen zijn van 28 juni tot en met 2 juli 2011 dagelijks open van 10.00 uur tot 18.00 uur. Dankzij het nieuwe online-ticketsysteem van Messe Düsseldorf kan de bezoeker de entreekaart gemakkelijk thuis of op het werk printen. Ook kunnen de bezoekers al bij de heenreis richting het beursterrein de tickets als vervoersbewijs voor de bussen en railverbindingen in het Rhein-Ruhr-gebied gebruiken, in een straal tot 40 kilometer rond Düsseldorf. Verder biedt Messe Düsseldorf tickets online goedkoper aan dan aan de kassa: een dagkaart kost op internet maar 40,00 euro, de kassaprijs is 50,00 euro. Een passepartout kost 100,00 euro, de kassaprijs is 120,00 euro (www.gmtn.de).

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven