Ga naar hoofdinhoud

Moeraanzetter in de arm genomen

De heftruckfabrikant Still heeft met een Tensor-S-moeraanzetter van Atlas Copco Tools het werk voor zijn operators lichter gemaakt en aan proceszekerheid gewonnen. De machine bevestigt de vooras aan het chassis, met achttien schroeven en aandraaimomenten van elk 1100 Nm.

De moeraanzetter is gefixeerd aan een vrij beweegbare gelede arm, die de operator ontlast. Als wij deze bouten met een normale luchtmoeraanzetter vast wilden draaien, zouden wij nog een tegenhouder daarbij nodig hebben – en de machine zou op een monster lijken”, zegt Lutz Wehde, productieleider bij vorkheftruck fabrikant Still GmbH in Hamburg. “Een dergelijke moeraanzetter zouden onze medewerkers nauwelijks in balans kunnen houden, omdat het te hanteren gewicht te hoog is.”

  

Atlas Copco Tools Still

Montagestation bij Still waar de vooras aan het frame van twee nieuwe heftrucks moet worden gemonteerd, en wel aan vierwiel elektro-heftrucks met een draagvermogen van 2,2 tot 5 ton. Op elke kant van de as moeten tot negen bouten gemonteerd worden met aandraaimomenten van 1100 Nm (foto: Atlas Copco Tools). Lees meer in het persbericht hieronder:

 

pdf bestand  Atlas Copco Tools Still

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven