Mobiele lasrookafzuiging met groot filter • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Mobiele lasrookafzuiging met groot filter

Kemper komt met een mobiele lasrookafzuiging voor professionele lassers die toch betaalbaar is, dus ook geschikt voor nieuwkomers. Bij eenzelfde prijsniveau biedt de SmartFil dubbel zo veel filteroppervlak. Dat zorgt bij regulier lassen voor een duidelijk langere levensduur dan bij vergelijkbare systemen, belooft het bedrijf.

Het filteroppervlak van de basisuitvoering is met 25 m2 in sommige gevallen twee keer zo groot als bij vergelijkbare modellen. Lassers kunnen het systeem naar behoefte nog opwaarderen, bijvoorbeeld met een nog groter vervangingsfilter (42 m2).

Uitbreidbaar

Kemper heeft al een afzuigkap van 150 mm in doorsnede. Eind dit jaar volgt een afzuigkap in een verlengde versie, gecombineerd met de nieuwe afzuigarm van 180 mm doorsnede voor een nog hogere afvanghoeveelheid.

De SmartFil is hier al voor ontworpen, net als voor accessoires, als Kemperbeats, een Bluetooth-luidspreker voor het afspelen van eigen muziek, en een geïntegreerde volumebewaking.

Het systeem kan tevens optioneel worden uitgerust met een automatisch start-/stopsysteem en led-werkplekverlichting in de afzuigkap.

Rond design

Het design is eveneens geoptimaliseerd om een aantrekkelijker, afgerond uiterlijk te creëren. In deze apparaatklasse heeft Kemper voor het eerst een rond filterelement toegepast.

Lassers kunnen het SafeChangeFilter eenvoudig uit de afzuigunit halen. Dit betekent dat de afvoer ervan volledig vrij is van vervuiling.

Dankzij zijn mobiliteit en de 360 graden draaibare afzuigkap kan het compacte systeem flexibel worden gebruikt bij het wisselen van werkplekken.

Groter bereik

Lassers krijgen een groter bereik door de integratie van langere afzuigarmen in een buis- of flexibele slanguitvoering, in de lengtes 2, 3 of 4 meter. De SmartFil filtert meer dan 99,5% van de alveolaire stofdeeltjes.

Welke afzuiginstallatie geschikt is voor een individuele lastoepassing hangt af van zowel de gebruiksduur als de hoeveelheid geproduceerde lasrook.

“Onze SmartFil biedt nu een afzuiginstallatie voor een breed scala aan gevaarintensiteiten – en tegen de beste prijs/prestatieverhouding”, zegt Björn Kemper, CEO van Kemper GmbH.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven