MMI investeert in drie machine-robotcombinaties • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

MMI investeert in drie machine-robotcombinaties

Directeur Edwin Coppus van MMI bij een van de nieuwe Okuma draaimachines die onlangs in gebruik zijn genomen (foto: Hans Koopmans)

MMI (Machine Metaal Industrie) uit Venray heeft drie bewerkingscellen bestaande uit Okuma draaimachines met Robojob Robots aangeschaft voor de verspaning van draaidelen waarbij in veel gevallen ook freesbewerkingen worden uitgevoerd. De twee LT3000 EX-MY draaimachines zijn een uitbreiding van het machinepark terwijl het bij de LU3000 EX-MY om een vervangingsinvestering gaat. Twee machines zijn voorzien van hogedrukkoeling (80 bar). Met deze aanwinsten beschikt de onderneming thans over twaalf Okuma CNC machines.

De drie draaimachines met mogelijkheid voor freesbewerkingen zijn met robots voor werkstukbelading compleet als turnkeyproject geleverd door Gelderblom CNC Machines te Houten. De investering is in lijn met de MMI-strategie om steeds meer automatisering in de werkplaats door te voeren. Zo beschikt het bedrijf al over een FMS-systeem bestaande uit een tweetal Okuma draaimachines, een palletmagazijn, handlingrobot en laadstations. Een ander streven is reductie van cyclustijden. De nieuwe LT-machines zijn bijvoorbeeld uitgerust met twee spillen en twee turrets. Gelijktijdige bewerking van twee onderdelen, meervoudige bewerking met aangedreven gereedschap en gecombineerde bewerkingen op één spil resulteren in minimale cyclustijden. De LU3000 draaimachine is ook uitgerust met dubbele revolvers en een programmeerbare losse kop als speciale optie. Dit resulteert bij het klemmen van werkstukken in extra stabiliteit en daarmee precisie. De nieuwe draaimachines zijn voorzien van een botsingsbeschermingssysteem genaamd CAS (Collision Avoidance System), TFC (Thermo Friendly Concept) dat de thermische stabiliteit verbetert en MN (Machining Navi), een voorziening gericht op het onderdrukken van trillingen.

MMI

MMI is toeleverancier van eenvoudige tot zeer complexe, meestal middelgrote onderdelen van diverse materialen aan afnemers in o.a. de automobielindustrie, agri-sector, offshore, gasindustrie, foodsector, glas- en verpakkingsindustrie. Een kernactiviteit vormt de verspanende bewerking van gietdelen. Een groot deel van de omzet wordt in  het buitenland behaald.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven