Ga naar hoofdinhoud

‘MIX Noordoost wordt weer de eerste’

Maakindustrie Expo (MIX) Noordoost wordt weer de eerste fysieke ontmoeting voor de maakindustrie sinds lange tijd, geeft de organisatie aan. De eerste editie van deze nieuwe vakbeurs voor de maakindustrie is op 18 en 19 mei 2022 in Evenementenhal Hardenberg.

“Corona heeft alle beursagenda’s behoorlijk op z’n kop gegooid, ook die van de maakindustrie”, zegt Jeffry Plaggenmarsch namens MIX Noordoost.

“Maar het goede nieuws is, is dat beurzen weer zijn toegestaan en dat de maakindustrie met MIX Noordoost eindelijk weer een beurs in het vooruitzicht heeft om fysiek samen te komen”

Nieuwe vakbeurs

“De regio Noordoost-Nederland biedt eindeloze kansen voor maakbedrijven”, vervolgt hij. “Het is een broedplaats voor startups en barst van de mkb’s. Er is een goede relatie met onderwijs- en overheidsinstanties en de regio is goed bereikbaar voor omliggende regio’s en West-Duitsland.”

Maakindustrie Expo (MIX) Noordoost is volgens Plaggenmarsch “een plek waar kennis en innovaties worden gedeeld en waar je in contact komt met toeleveranciers”.

“De bezoeker krijgt handvatten om dagelijkse werkzaamheden te verbeteren en tips om het bedrijf toekomstbestendig te maken.” De hele productieketen is vertegenwoordigd op de beursvloer.

‘Neemt werk uit handen’

Een beurs voorbereiden vraagt normaal gesproken om voorbereiding. “Maar dit concept neemt werk uit handen”, zegt hij.

Exposanten kunnen volgens hem makkelijk en snel kiezen aan de hand van partnerpakketten. Plaggenmarsch: “Dat scheelt in tijden dat het werk het eigenlijk niet toe laat. Ook duurt de beurs ‘slechts’ 2 dagen en wordt de opbouw voor een groot deel voor de exposanten geregeld.”

‘Samenwerking is cruciaal’

De afgelopen corona-periode laat volgens hem zien dat het nodig is om collega-ondernemers en techneuten te spreken.

Toelevering loopt vertraging op of ontwikkelingen maken dat leveranciers wegvallen. “Het is voor iedereen die werkzaam is in de maakindustrie goed om je te oriënteren op alternatieven om continuïteit van je bedrijf te borgen. Een goede samenwerking is cruciaal.”

Gezamenlijk doel

MIX Noordoost investeert ook in samenwerking met partners, waaronder Koninklijke Metaalunie en Verenigde Maakindustrie Oost.

“We hebben een gezamenlijk doel voor ogen”, zegt Plaggenmarsch, “en dat is aan de maakindustrie laten zien wat de regio te bieden heeft aan technologie en toeleveranciers”.

Meer informatie

MIX Noordoost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven