MIX Noordoost verplaatst naar 2021 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

MIX Noordoost verplaatst naar 2021

MIX Noordoost wordt verplaatst naar volgend jaar. De eerste editie van deze vakbeurs stond gepland voor 16 en 17 september 2020 in Evenementenhal Hardenberg. Dit wordt nu 19 en 20 mei 2021.

Vanwege het coronavirus zijn veel technische beurzen die dit voorjaar gepland stonden, verplaatst naar het najaar van 2020. Hierdoor is de agenda sterk verzadigd met zowel nationale als internationale events, geeft de organisatie aan.

De eerste editie van MIX Noordoost wordt nu gehouden op 19 en 20 mei volgend jaar.

‘Verzadigde beursagenda’

“Het coronavirus houdt ons in de greep” zegt Gertjan Lammers, head of Event Technical Industry van organisator Easyfairs. “De maakindustrie staat voor veel uitdagingen en dat gecombineerd met de verzadigde beursagenda dit najaar, hebben wij in samenspraak met onze exposanten en partners besloten MIX Noordoost te verplaatsen naar mei 2021.”

“We willen het nieuwe concept van MIX Noordoost direct goed neerzetten en deze verplaatsing geeft ons allemaal de tijd om daar verder aan te werken.”

Luisteren naar wensen en behoeften

Een overgrote meerderheid van exposanten, partners en mediarelaties die gepolst zijn, wilde de beurs verschuiven. “Het is dan onze taak als beursorganisator om te luisteren naar hun wensen en hen te voorzien in hun behoeften. Daarom gaan wij mee in het advies van de overgrote meerderheid en schuiven wij MIX Noordoost op naar mei 2021.”

Het besluit om MIX Noordoost te verplaatsen, kan onder andere rekenen op steun van Verenigde Maakindustrie Oost (VMO). “Het uitstellen van MIX Noordoost is een logische stap”, zegt directeur Petra Deterink namens VMO, “om bedrijven niet gelijk te overstelpen met ontzettend veel uitgestelde beurzen en bijeenkomsten.”

Dat Easyfairs de beurs verplaatst naar 2021, maakt volgens haar dat de organisatie op een goede manier meedenkt met de bedrijven uit de maakindustrie.

Ook Mema (metaal- en machinebouw-netwerk in Noordwest-Duitsland met ruim 1400 partners) steunt de verplaatsing van MIX Noordoost.

Behoeften bezoekers

Vorig jaar lanceerde Easyfairs het nieuwe MIX Noordoost (Maakindustrie Expo) tijdens TIV, de voorloper van MIX Noordoost. MIX Noordoost is opgezet naar aanleiding van uitgebreid marktonderzoek.

Voor deze beurs zijn keuzes gemaakt in het profiel, gebaseerd op de industrieketen, vanuit de regio. MIX Noordoost richt zich daarbij specifiek op de behoeften van de bezoekers: efficiëntie, innovatie, automatisering en voornamelijk inkopen en uitbesteding.

Verder kwam uit het marktonderzoek naar voren dat Noordoost-Nederland een bepalende en belangrijke regio is voor de maakindustrie. 1 op de 3 technische bedrijven in Nederland is gevestigd in het noordoosten van het land. Zo komt ook maar liefst een derde van de ‘Maakindustrie 100’ uit deze regio.

Bovendien is de regio Noordoost-Nederland een broedplaats voor start-ups, bleek uit het onderzoek. Daarom is voor MIX Noordoost bewust gekozen voor de locatie Evenementenhal Hardenberg als thuisbasis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven