MIX Noordoost staat 'bol van inspiratie' • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

MIX Noordoost staat ‘bol van inspiratie’

Welke materialen dragen bij aan een gezonde leefomgeving? Ontdek de meest recente ontwikkelingen op materiaalgebied tijdens MIX Noordoost.

Met de materialententoonstelling van MaterialDistrict start de vakbeurs met iets nieuws. Het staat volgens organisator Easyfairs bol van materiaalinspiratie.

Andere plekken om zeker te gaan bekijken in Hardenberg zijn: de Industrial Reality Hub, MIX Studio en de 3D Experience.

Industrial Reality Hub

De Industrial Reality Hub is de digitale innovatiehub voor industrieel toegepaste augmented en virtual reality. Zo is er onder meer een kraansimulator en een live demo hoe kennis over een machine uit het hoofd van een expert wordt gehaald.

Verder is het er mogelijk om een technische training te volgen met een VR-bril. Bovendien kunnen geïnteresseerden een virtuele rondleiding krijgen in Connec2.

Via een Industrial Life Cycle Platform kunnen bezoekers zelfstandig instructies plaatsen rondom machines. En met de online editor is het mogelijk om de informatie aan een 3D CAD/CAM-model toe te voegen. Dit kan vervolgens gevisualiseerd worden in Mixed Reality.!

MIX Studio

In MIX Studio is ‘de toekomst te bezoeken’. Meer dan 50% van de bezoekers is op zoek naar kennis. MIX Noordoost speelt hier op in met een uitgebreid kennisprogramma.

Zo zijn er praktische kennissessies, workshops en meer om kennis uit te breiden. Bekijk het volledige programma.

3D Experience

Binder3D vertegenwoordigt de 3D Experience met zeven partners. Met verschillende 3D-printers laten deze partijen verschillende printtechnieken zien. Citoforma is bijvoorbeeld specialist op het gebied van printen met harsen en Fibernering is ervaren op het gebied van grote modellen.

Ook kunnen bezoekers materiaal meenemen en uitproberen of dit geschikt is voor 3D-printen. Studenten van NHL Stenden gaan op de beurs aan de slag met allerlei vraagstukken van bezoekers.

Verder is er op MIX Noordoost een automation experience en een robotplein met verschillende opstellingen.

120 exposanten

MIX Noordoost beschikt in Hardenberg over 3 grote hallen met ruim 120 exposanten, die bezoekers kunnen ondersteunen met direct toepasbare kennis tijdens elke stap van het proces. Van het ontwerpen van een prototype tot het optimaliseren van de productie.

Dit complete aanbod biedt geïnteresseerden de mogelijkheid om eigen technische vraagstukken voor te leggen om tot slimme oplossingen te komen. Daarnaast is een beursbezoek een uitgelezen mogelijkheid om collega’s uit de branche te ontmoeten.

“MIX Noordoost richt zich letterlijk op de makers van vandaag én morgen. Zowel ervaren professionals als studenten geïnteresseerd in de branche zijn op hun plek hier”, aldus Easyfairs.

Meer informatie:

MIX Noordoost is op 18 en 19 mei in Hardenberg.

‘MIX Noordoost wordt weer de eerste’ (2 februari 2022)

Praktische informatie

Bestel tickets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven