Mitutoyo met laserscanner naar Utrecht • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Mitutoyo met laserscanner naar Utrecht

Onder de naam SurfaceMeasure introduceert Mitutoyo op de komende Techni-Show 2012 de eerste eigen laserscanner voor gebruik op een 3D-coördinatenmeetmachine. Eveneens wordt de nieuwe Hybride QV-TP machine voor beeldverwerking geïntroduceerd.

De SurfaceMeasure is inzetbaar voor meettaken waarbij veel, snel en nauwkeurig punten moeten worden opgenomen. Bijvoorbeeld voor het genereren van een CAD-model uit een bestaand object (reverse engineering). Een andere toepassing ligt in de vergelijking van dubbelgekromde oppervlaken met een bestaande dataset, b.v. een CAD-model. De SurfaceMeasure werkt met een laserlijn van 60 mm lengte en neemt niet minder dan 75.000 punten per seconde op met een puntafstand van 60 micrometer.

 

 Quick Vision TP Mitutoyo

De nieuwe beeldverwerkingsmachine Hybride QV-TP beschikt behalve naast een optische systeem voor contactloze metingen, ook over een tactiel systeem in de vorm van een TP-20 of TP-200 schakelende taster. De contactloze en tactiele metingen kunnen afwisselend uitgevoerd worden (foto’s: Mitutoyo)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven