Mitsubishi gebruikersforum bij Dymato • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Mitsubishi gebruikersforum bij Dymato

Gisteren hield Dymato uit Veenendaal een gebruikersforum voor operators van Mitsubishi draadvonkmachines. Met deze dag wilde Dymato de gebruiker en de machinefabrikant dichter bij elkaar brengen om uiteindelijk de machine en het bewerkingsproces beter tot zijn recht te laten komen.

Gedurende de dag werd er veel uitleg gegeven over het draadvonken van schuine en conische vormen, de juiste draad en het machineonderhoud. Met name bij het conisch bewerken werd interessante informatie verteld. Door de boven- en onderdraadhouder te verstellen (waardoor ze niet lijnrecht boven elkaar staan) komt de draad onder een hoek te staan. Hierdoor ontstaat een spanning op de draad die er voor zorgt dat de draad uitgerekt en dunner wordt tussen de draadhouders en dus in het werkstuk. Dit kan zorgen voor draadbreuk en voor een afwijkende maatvoering.

Mitsubishi Dymato.JPGTijdens het gebruikersforum bij Dymato konden bezoekers gedurende de presentaties vragen stellen en praktijkproblemen voorleggen (foto’s: Tim Wentink)

 

Onderhoud

Het belang van onderhoud wordt vaak nog onderschat terwijl dit één van de belangrijkste zaken zijn voor een betrouwbaar en nauwkeurig bewerkingsproces. Het simpel schoonhouden van draadgeleidingen en rollen kan in de toekomst een hoop tijd en geld besparen. Daarnaast voorkomt het tijdig vervangen van ‘goedkope’ onderdelen, schade aan grote en dure machinedelen met langdurige machinestilstand tot gevolg. “Een goedkoop onderdeel kan voor grote kosten zorgen”, vertelde M. Kuptz van Mitsubishi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven