Mitsubishi draadvonkt met 'Tubular Drive' • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Mitsubishi draadvonkt met ‘Tubular Drive’

Tijdens de EuroMold 2011 in Frankfurt (D) exposeerde Mitsubishi Electric de draadvonkmachine NA1200 Essence. Een bijzonderheid van deze machine is de ‘Tubular Direct Drive’. Dit is een buisvormige servomotro. Mitsubishi claimt voor deze draadvonker een gegarandeerde asresolutie van 0,05 micrometer en oppervlaktegesteldheid van 0,05 micrometer Ra.

Een ‘Tubular Direct Drive’ is opgebouwd uit een as met ringvormige magneten. Daar omheen beweegt een zogeheten ‘mover’ met een spoelenpakket. Onderscheidend is dat alle krachten in deze aandrijfconstructie ringvormig, dus symmetrisch, verdeeld zijn. De NA1200 Essence is een draadvonkmachine met een bereik van 400 mm x 300 mm x 220 mm die werkstukken tot een maximale massa van 500 kg kan vonken met draden in het diameterbereik van 0,05 mm tot 0,3 mm.

 

Mitsubishi Electric draadvonkmachine NA1200 Essence tijdens EuroMold 2011  Een kijkje in de  NA1200 Essence van Mitsubishi Electric tijdens de EuroMold. Onder de sticker met de bliksemschicht bevindt zich een van de ‘Tubular Direct Drives’ van deze draadvonkmachine. In het midden de vonkdraad (foto’s: Reinold Tomberg).

 

 Mitsubishi NA1200 Essence wire EDM EuroMold

De  NA1200 Essence tijdens de EuroMold 2011 in Frankfurt. Sinds 1 oktober van dit jaar vertegenwoordigt Dymato uit Veenendaal de Mitsubishi Electric erodeermachines op de Nederlandse markt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven