'Mission control' factory Trumpf • Metaal Magazine
Nieuws

‘Mission control’ factory Trumpf

De smart factory van Trumpf in Chicago is niet zomaar een demofabriek. De fabrikant produceert er namelijk dagelijks plaatdelen. Metaal Magazine nam er een kijkje en zag hoe de controlekamer een belangrijke plaats inneemt.  

Alles draait om transparantie. geeft Tobias Reuther, manager van de Trumpf Smart Factory, aan. “Die transparantie ontbreekt bij veel maakbedrijven.”

Uit onderzoek van het bedrijf blijkt dat 80% van de doorlooptijd van een order indirecte processen zijn.

De smart factory is bij uitstek de plek om slimme technologieën te testen en klanten te laten zien hoe je de doorlooptijd verkort: vooral dus door rondom de bewerkingen het proces te optimaliseren. Denk aan de interne logistiek. 

Ook voor de markt

Trumpf demonstreert in de smart factory niet alleen hoe een slimme plaatwerkfabriek er volgens de machinebouwer uitziet, maar gaat ook een aantal oplossingen uit de smart factory op de markt brengen.

Zo wordt als eerste op de EuroBlech een webshop geïntroduceerd waar orders binnenkomen en waar klanten direct een offerte kunnen krijgen.

Eveneens op de EuroBlech komt een nieuwe versie van tags om orders in de fabriek fysiek te volgen. Deze tags, van dochter BeSpoon, onderscheiden zich met een hoge nauwkeurigheid (tot op de 33 cm). Ook hebben ze nu een display, om ook op de werkvloer al bepaalde informatie te kunnen aflezen. Met deze tags wordt track and trace verder geoptimaliseerd om tijdrovend zoekwerk in de fabriek te voorkomen .

Lees en bekijk een uitgebreide reportage van de Trumpf Smart Factory in Chicago in het oktobernummer van vakblad Metaal Magazine.
Nog geen abonnee?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven