Miniatuurfrezen voor bewerken kleine gaten • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Miniatuurfrezen voor bewerken kleine gaten

Voor inwendig draadsnijden en afschuinen in kleine gaten biedt Sandvik Coromant de Coromill 326 aan. Deze miniatuurfrees is geschikt voor gaten met een diameter vanaf 6 mm: verkrijgbaar in een diameter vanaf 5,8 mm en met een bereik op de Weldon-schacht tot 35 mm.

Inwendig draadfrezen in kleine gaten wint aan populariteit omdat er geen problemen met spaancontrole ontstaan. Draadfrezen die zich binnenin een gat in een opwaartse spiraal bewegen, vormen daarentegen korte, beheersbare spanen, die zich met koelvloeistof of een luchtstraal gemakkelijk uit blinde of doorgeboorde gaten laten verwijderen. Coromill 326 frezen zijn geschikt voor het volledige toepassingsgebied van ISO-materiaal (ISO P, M, K, N, S, H).

 

Draadfrezen

Draadfrezen biedt volgens Sandvik voordelen ten opzichte van tappen: een frees kan zowel blinde als doorgeboorde gaten produceren, rechtse en linkse schroefdraad, en meerdere draadmaten met dezelfde spoed. Omdat het gereedschap een vlakke onderkant heeft, is het ook mogelijk om schroefdraad zeer dicht bij de bodem van een blind gat te maken.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven