Ga naar hoofdinhoud

Mineraalolievrij synthetisch koelsmeermiddel Rhenus

Voor de halfgeleiderindustrie heeft koelsmeermiddel rhenus TY 155 al een procesvrijgave gekregen (foto: AdobeStock).

Rhenus Lub presenteert rhenus TY 155 L. Dankzij de speciale formule kan dit in water oplosbare koelsmeermiddel bijna elk metaalbewerkingsproces optimaliseren. Het boorvrije, volledig synthetische koelsmeermiddel is speciaal geschikt voor de efficiënte bewerking van materialen in de halfgeleiderindustrie. Het is gemaakt met het oog op de uiteenlopende eisen van mens, machine en industrie.

“Met rhenus TY 155 L hebben wij een mineraalolievrij koelsmeermiddel ontwikkeld dat ook voldoet aan de eisen van moeilijk te bewerken speciale materialen en vlekgevoelige lichte metalen”, zegt Dr. Hans-Jürgen Schlindwein, hoofd Productmanagement KSS bij Rhenus Lub.

De hoge stabiliteit en lange levensduur van het koelsmeermiddel maken het volgens hem een machinevriendelijke allrounder. Het waterheldere koelsmeermiddel heeft een zeer goede schuimafbraak en is ook in water oplosbaar.

Het is ook bijzonder geschikt voor vlekgevoelige materialen zoals aluminiumlegeringen. Dankzij deze speciale eigenschappen kan het de materiaalkosten verlagen en de bewerkingsprocessen verkorten.

Flexibel toepasbaar, stabiel in gebruik

Het nieuwe product is vrij van mineraalolie, is formaldehyde-depotvrij en heeft een EP-effect (Reichert) van 5% (NW 20): 12 mm². Daarnaast bevat het geen inhoudsstoffen op basis van silicium, fosfor, zink en/of tin. Het is derhalve direct geschikt voor de productie van onderdelen voor lithografiesystemen in de halfgeleiderindustrie

Rhenus TY 155 L is voor bijna alle bewerkingsmethodes geschikt: frezen, boren, slijpen, maar ook meer veeleisende bewerkingsprocessen zoals draadsnijden of diepboren. Dit maakt het universeel toepasbaar in een groot aantal bedrijfstakken.

Maar de sterke punten ervan komen vooral naar voren in de halfgeleiderindustrie. Hiervoor is al een procesgoedkeuring verleend.

‘Goede optie voor mens en milieu’

Bij de ontwikkeling van rhenus TY 155 L werd speciaal de nadruk gelegd op de omgang met milieu en mens.

Het koelsmeermiddel heeft een goede huidverdraagzaamheid (met neutrale pH-waarde) en scoort ook goed dankzij zijn aangename geur.

Het gebruiksvriendelijke product is ingedeeld in watergevarenklasse 1 en heeft geen GHS-labels. rhenus TY 155 L bevat geen boor en is een goede optie voor mens en natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven