Ga naar hoofdinhoud

Milltap 700 liefdesbaby DMG en Mori

De eerste boreling uit de versmelting van DMG met Mori Seiki is het verticale boor- en freescentrum Milltap 700 dat tijdens de EMO Hannover 2011 gepresenteerd werd aan het internationale vakpubliek. Het is een snelle machine: pure gereedschapwisseltijd is 1,1 s en de spaan-tot-spaan-tijd bedraagt maar 1,5 s. Een snelle machine dus.

In Hannover had DMG / Mori Seiki de beschikking over de gehele hal 2. Een enorme manifestatie waar het logo met het groen van DMG en het rood van Mori Seiki je van alle kanten tegemoet kwam. De Milltap stond meteen bij de ingang van hal 2, voor veel bezoekers de eerste machine die ze zagen tijdens het bezoek aan het metaalbewerkingsmekka. Als besturing voor deze machine is gekozen voor de CNC-besturing 840D solutionline van Siemens. Als bijlage een Duitstalig persbericht van DMG / Mori Seiki met meer gegevens en technische specificaties.

 

doc bestand  MILLTAP 700

 

MILLTAP width =

De Milltap 700 zonder afdekkingen. Het is een machine met een Z-as van 380 mm, een Y-as van 420 mm en een X-as van 700 mm (foto’s: DMG / Mori Seiki)

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven