Mill-Assist RoboJob ondersteunt Bravo-Tech • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Mill-Assist RoboJob ondersteunt Bravo-Tech

Zaakvoerder Bram Vergote over de Mill-Assist Essential: “Het is een heel flexibel systeem, even spelen en dan werkt het” (foto’s: Jan Oonk)

Door de aanschaf van een eenvoudig robotsysteem van RoboJob, gekoppeld aan een C30U vijfassig bewerkingscentrum van Hermle, zijn de vakmensen bij Bravo-Tech verlost van het monotone seriewerk. 
Bravo-Tech in Zingem (B) is een typisch mkb-bedrijf, waar de werkzaamheden zich vooral toespitsen op kleinere series waarbij bijzondere vaardigheden om de hoek komen kijken wat de bewerking betreft. Voor het laden en lossen van de Hermle is gekozen voor een betaalbaar automatiseringssysteem, in de vorm van een Mill-Assist Essential van RoboJob in Heist-op-den-Berg (B).

Tweevoudig grijpsysteem

Bij de Mill-Assist Essential is sprake van een vast en schuin opgestelde producttafel. Het tafelblad is voorzien van een gatenpatroon waarin pennen kunnen worden aangebracht, waartegen de ruwe producten kunnen worden gestapeld. Op die manier kan het pennenpatroon worden afgestemd op vorm en formaat van de werkstukken, tot 450 mm rond of rechthoekig. “Een eenvoudig en goedkoop, maar heel efficiënt systeem”, aldus marketing manager Steven Craenen van RoboJob.

Bekijk hieronder een video van RoboJob met een Mill-Assist gekoppeld aan een Mazak Variaxis J-500:

Binnenkort in Metaal Magazine in een artikel meer informatie over de automatiseringsoplossing bij Bravo-Tech. Alsu dit wil lezen, neem dan nu een abonnement.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven