Mill 300 middelpunt open huis Schinfa • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Mill 300 middelpunt open huis Schinfa

Op 8 september organiseerde Schinfa Machinerevisie uit Emmeloord een open huis. Middelpunt was de in eigen beheer ontwikkelde en gebouwde 3-assige freesmachine Mill 300. Volgens Schinfa is deze machine een gat in de markt en prima geschikt voor werkplaatsen van technische scholen, instrumentmakers en verspaners van compacte onderdelen.

Een nieuwe Nederlandse machinebouwer van CNC-freesmachines is geboren. Dat werd duidelijk op het open huis dat Schinfa op 8 september in Emmeloord organiseerde. De twee mensen achter Schinfa Machinerevisie, Rien Schook en Tonny Lagendijk , zijn dan ook trots op hun eigen Mill 300. “Wij komen veel bij technische scholen en opleidingen voor het reviseren en onderhouden van machines,” legt Lagendijk uit. “Daar is vaak vraag naar een compacte machine met volwaardige CNC-besturing tegen een redelijke prijs.”

 

Lage prijs

De 3-assige Mill 300 beschikt over een Heidenhain TNC 320 besturing en heeft een basisprijs van rond de 35.000 euro. Hiermee kunnen technische scholen hun leerlingen leren verspanen met een in de industrie geaccepteerde en veelgebruikte besturing. Door de lage prijs kunnen opleidingen bijvoorbeeld in twee machines investeren, waar voorheen maar één machine werd gekocht. Maar de machine wordt zo ook bereikbaar voor veel andere bedrijven”

 

Mill 300 schinfa emmeloordVolgens Rien Schoonk (links) en Tonny Lagendijk is de compacte Mill 300 met volwaardige CNC-besturing een gat in de markt (foto’s: Paul Quaedvlieg, voor meer foto’s zie ons foto-overzicht)

 

De Mill 300 is van allerlei opties te voorzien zoals een vierde as, een 3D meettaster, andere spillen en dergelijke. Door de ervaring van Schinfa met het reviseren van machines weten Schook en Lagendijk exact hoe een CNC-machine is opgebouwd, welke onderdelen onderhoudsgevoelig zijn en hoe een CNC-machine elektrotechnisch en besturingstechnisch aangesloten moet worden.

 

De Mill 300 heeft een werkbereik (X,Y,Z) van 300 mm bij 300 mm bij 300 mm. De ijlgang bedraagt 15 m/min en er zijn  twee spindeltypes beschikbaar: ISO20 en ISO30. De bijbehorende spindelvermogens zijn 2,2 kW resp. 3,6 kW en toerentallen van 30.000 toeren resp. 24000 toeren.

Op Omroep Flevoland is een interview met Schook en Lagendijk te zien inclusief de Mill 300.  

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven