Miljoenenorder voor Betech • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Miljoenenorder voor Betech

Betech Mass Turning uit Hoogeveen gaat onderdelen leveren voor de nieuwe elektrische Mercedes EQ C, die in 2019 op de markt komt. Het is voor het bedrijf de grootste order tot nog toe. De miljoenenorder loopt tot 2028. Dat meldt CEO Wim van de Beld.

“We hebben de eerste producten al gemaakt”, zegt Van de Beld in het TV Drenthe programma Ondernemen in Drenthe. “Er zit ongeveer zes kilo aan onderdelen van ons in die auto. Dat zijn bijvoorbeeld onderdelen om de elektromotor op te hangen in het chassis.”

Betech Mass Turning levert de onderdelen niet direct aan Mercedes, maar aan een tussenpartij. Toch wil het Duitse automerk weten hoe de productie in Hoogeveen gaat. Daarvoor komen ze een kijkje nemen in Drenthe.

Realtime inzicht

 “Zo’n klant wil straks realtime en online met ons meekijken in het productieproces, wanneer we een gereedschap vervangen en wanneer zijn serie ongeveer klaar is. Daar zijn we nu mee bezig om dit voor elkaar te krijgen.”

Betech heeft de afgelopen jaren al veel geïnvesteerd in automatisering, robotisering en digitalisering van de productieprocessen. “Met beladingsrobots kon ook ‘s nachts worden gedraaid. Het gaat vooral om massa draaien.”

Meer investeringen

Om de nieuwe order uit te kunnen voeren, wordt volgens Van de Beld nog meer geïnvesteerd. “Het gaat om een miljoenenorder. In ieder geval tot 2028. Daarvoor zijn zeker meer robots nodig en ik hoop ook wat meer mensen, maar die zijn moeilijk te krijgen, en geautomatiseerde productielijnen.” Er worden voor deze opdracht nieuwe machines aangeschaft.

Er gaat volgens hem veel veranderen in de markt. “Het wordt nog digitaler. Er gaan in de autoproductie veel onderdelen verdwijnen. Als de brandstofmotor nu nog zeker 1000 onderdelen heeft, bestaat de elektromotor straks uit nog maar 5 tot 7 onderdelen.”

Oppervlak verdubbeld

Bij Betech Mass Turning werken zo’n 100 mensen. Het bedrijf heeft net in Hoogeveen nieuwe bedrijfshallen opgeleverd. Daarmee is het oppervlak aan bedrijfspand verdubbeld tot zo’n 10.000 vierkante meter.

Van de Beld heeft ook plannen met de andere vestigingen. “Groningen en Steenwijk gaan we ook verdubbelen. Het gaat op dit moment gewoon heel goed. Hoe groter je bent, hoe beter en mooier je kunt automatiseren, hoe belangrijker je wordt in de markt.”

Bekijk het interview met Wim van de Beld

Eén reactie op “Miljoenenorder voor Betech

  • Geweldig mooie order voor Nederlandse bodem, gefeliciteerd.
    Mochten jullie nog oplossingen zoeken om de accus op haar plaats te houden, kunnen wij hiermee helpen.

    Met vriendelijke groet,

    Paul Hoekstra
    CEO Wemo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven