Miljoenenorder Broshuis voor Amerikaanse leger • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Miljoenenorder Broshuis voor Amerikaanse leger

EHET-trailer van Broshuis in Kampen.

Broshuis heeft een mega-order binnengehaald bij het Amerikaanse ministerie van Defensie. Het familiebedrijf uit Kampen mag de komende 5 jaar in totaal 466 tank-transporteurs uitleveren aan het Amerikaanse leger. Het getekende contract vertegenwoordigt een waarde van 263,2 miljoen dollar (zo’n 275 miljoen euro). Broshuis voert het contract uit in samenwerking met haar Amerikaanse partner Oshkosh Defense.

Het Amerikaanse leger heeft er opnieuw voor gekozen om opleggers te bestellen bij Broshuis. Eerder ging het om de levering van 170 heavy equipment transporter (HET)-trailers.

Het gaat nu om 466 enhanced equipment transporter system (EHET)-trailers. Dit zijn 8-assige PL2 pendelas semi-diepladers die bedoeld zijn voor het transporteren van tanks en ander zwaar materieel.

Het aanbestedingsproces voor de EHET begon in al in 2018, nog voordat de HET-order vergeven was.  Het Amerikaanse leger zocht een oplossing voor het transport van tanks en ander zwaar materieel.

Toereikend voor EHET-programma

Tijdens het testen van de Broshuis HET-trailer prototypes werd geconstateerd dat het laadvermogen toereikend was voor de zwaardere eisen van het EHET-programma.

Deze testresultaten, de hoge productkwaliteit en geleverde diensten heeft het Amerikaanse leger doen besluiten opnieuw voor Broshuis en Oshkosh te kiezen. 

De in eigen huis doorontwikkelde en door defensie uitgebreid geteste technieken zijn van hoge kwaliteit, stelt Broshuis. Hierdoor kan het bedrijf ook al haar civiele afnemers van de nieuwste ontwikkelingen en hoogste kwaliteitseisen voorzien.

Defensie-productielijn Broshuis

De 466 tank-transporters worden de komende 5 jaar uitgeleverd en zullen, naast de civiele productielijnen, in de speciale defensie-productielijn worden gebouwd. Hierin heeft Broshuis de laatste jaren flink geïnvesteerd. Ook is de productiecapaciteit er uitgebreid.

“Deze nieuwe opdracht bevestigt voor ons dat de investering in kwaliteit en extra functionaliteit door het Amerikaanse leger gewaardeerd wordt”, reageert Pieter-Bas Broshuis, eigenaar en CEO van Broshuis.

“De afgelopen jaren hebben we ook vele civiele klanten van deze PL2 techniek mogen voorzien. We zijn trots op onze organisatie en het vertrouwen van onze klanten.”

Productie in Kampen

Het Nederlandse familiebedrijf Broshuis is een van de grootste producenten van trailers voor speciaal transport in Europa. Het bedrijf, opgericht in 1885, levert diepladers, semi-diepladers, vlakke opleggers en container-chassis voor langdurige transportoplossingen.

Het transportmaterieel wordt gebruikt in de landbouw, bouw, infrastructuur, windenergie, containertransport en bij defensie.

Alle producten worden geproduceerd in Kampen, op het 100.000 m2 grote, eigen productieterrein.

Partner Oshkosh Defense

Oshkosh Defense, onderdeel van Oshkosh Corporation, is een wereldleider in het ontwerpen, produceren en onderhouden van militaire voertuigen, technologische oplossingen en mobiliteitssystemen.

Het bedrijf ontwikkelt en past nieuw ontwikkelde technologieën toe die de veiligheid en het succes van missies bevorderen. Oshkosh zorgt ervoor dat het wagenpark steeds gereed is en dat elke oplossing wereldwijd, gedurende de gehele levenscyclus wordt ondersteund. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven