Miljoenenorder 3D-metaalprinters voor aerospace • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Miljoenenorder 3D-metaalprinters voor aerospace

Het Amerikaanse Velo3D heeft een order ter waarde van 20 miljoen dollar (17,8 miljoen euro) binnengehaald voor de levering van 3D-metaalprinters. De bestelling is afkomstig van ‘een bestaande klant in aerospace’.

Het is de grootste order voor Velo3D sinds het bedrijf uit Silicon Valley in 2018 commercieel van start ging.

Laserpoederbedprinter

De poederbedprinter met dubbele laser werd in september 2018 gelanceerd tijdens de IMTS.

Het biedt geometrische vrijheid met het gepatenteerde SupportFree proces. Hierbij hoeft minder rekening gehouden te worden met ondersteuningsconstructies voor complexe kanalen, ondiepe overhangen en lage hoeken (tot 10˚).

De Velo3D-oplossing bestaat uit Flow preprint software, de Sapphire AM-metaalprinter en het Assure kwaliteitsborgings- en -controlesysteem.

‘Productieklaar’

“Deze belangrijke order bevestigt dat het SupportFree-proces van Velo3D productieklaar is”, zegt Benny Buller, oprichter en CEO van Velo3D.

Volgens hem passen veel OEM’ers en fabrikanten die op contract leveren hun supply chain aan om te voldoen aan de eisen van de productie van bedrijfskritische componenten.

Dat speelt in zijn ogen recente successen van het bedrijf in diverse industriële sectoren in de kaart. Velo3D stelt te voldoen aan de eisen voor ontwerpvrijheid, flexibele productie en kwaliteitsborging.

Fondsenwerving

Eerder kondigde het bedrijf al aan – midden in de corona-crisis – in totaal 40 miljoen dollar (35,6 miljoen euro) te hebben opgehaald nadat een nieuwe fondsenwervingsronde is voltooid.

Het totale bedrag dat Velo3D heeft binnengehaald uit fondsenwerving bedraagt nu 150 miljoen dollar (bijna 133,6 miljoen euro).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven