Milieu-impact bedrijfskleding berekenen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Milieu-impact bedrijfskleding berekenen

Om bewuster te worden van de ecologische voetafdruk van bedrijfskleding introduceert Fristads de Green Calculator. Dit digitale tool berekent de milieu-impact van werkkleding en maakt aanschouwelijk hoeveel verschil de keuze van werkkleding kan maken. Zo kunnen bedrijven hun impact op het milieu verminderen.

Fristads lanceerde in 2019 zijn eerste milieuvriendelijke kledingcollectie: Fristads Green. Sindsdien zijn er verschillende collecties gelanceerd.

Elk kledingstuk uit die collecties heeft een Environmental Product Declaration (EPD). Deze milieuproductverklaring geeft de totale milieu-impact van het kledingstuk aan, van constructie en materiaal tot afval en transport.

Milieu-impact werkkleding berekenen

Nu zet Fristads de volgende stap in het proces. Om klanten hun impact op het milieu te laten zien en hun klimaatvoetafdruk te kunnen verkleinen, komt Fristads met de Green Calculator.

Met dit digitale tool kan de milieu-impact van werkkleding worden berekend, op basis van werkelijke gegevens.

De Green Calculator verzamelt gegevens voor alle kledingstukken met een EPD op één plek, samen met vergelijkbare producten uit het overige assortiment van Fristads.

Door te kiezen welke werkkleding het bedrijf op dit moment gebruikt of zou willen aanschaffen, evenals het aantal medewerkers van het bedrijf, berekent de Green Calculator snel de milieu-impact van de kledingstukken.

Daarnaast wordt duidelijk hoeveel CO2e-uitstoot en waterverbruik kan worden verminderd door producten uit de Fristads Green-collectie te kiezen.

De tool kan voor klanten ook als basis dienen voor hun duurzaamheidscommunicatie.

Transparantie en inzichten

“We hopen dat de Green Calculator onze klanten waardevolle transparantie en inzichten zal bieden en meer mensen zal overtuigen om bewuste keuzes te maken als het gaat om werkkleding”, zegt Anders Hülse, managing director van Fristads.

“Goede werkkleding moet de gebruiker beschermen, maar niet ten koste van het milieu.”

Sinds de lancering van de eerste collectie met EPD voor de bouw & constructie, is Fristads Green uitgebreid met collecties voor service en industrie, evenals bovenkleding.

Vierde kledingcollectie

Dit jaar wordt een vierde kledingcollectie gelanceerd: Fristads Green High Visibility.

Het markeert een nieuwe, grote stap in de richting van Fristads’ doel om in alle productsegmenten milieuvriendelijke kleding aan te bieden.

Lees meer over EPD bij Fristads

Bereken de milieu-impact met Fristads Green Calculator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven