Mikron beweegt axiaal over 100 nanometer • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Mikron beweegt axiaal over 100 nanometer

Op basis van uitgeselecteerde machinecomponenten kan GF AgieCharmilles nu bewerkingscentra bouwen die ultraprecies kunnen bewerken, bijvoorbeeld voor spiegelende oppervlakken. Een geavanceerde gereedschapmeting is een onmisbaar toebehoren voor dit type machine.

GF AgieCharmilles biedt deze machine-uitvoeringen aan onder de benaming Mikron HSM LP Precision (in de machinegrootte 400, 400U en 500. Een wapenfeit van de Precision is een kleinste, axiale beweging van 100 nanometer (1/10000 millimeter). Dit heeft alleen zin in combinatie met de zogeheten ‘Intelligent Tool Measurement’ van GF AgieCharmilles. Lees meer over deze precisiemachines in de bijgevoegde PDF:

 

 PressReleaseMikron_HSM_LP_Precision.

 

GF Agie Charmilles Mikron HSM LP Precision

Met ‘Intelligent Tool Measurement’ wordt met behulp van image sensors bij een draaiende spil de werkelijke afmetingen en geometrrie van een gereedschap vastgelegd. Het bereik is een diameter van 12 mm (foto’s: GF Agie Charmilles, in ons land heeft GF AgieCharmilles een vestiging in  

 

 

GF AgieCharmilles precisiebewerken

Met de Mikron HSM LP Precision lukt het GF AgieCharmilles om een CrVMo-legering met een hardheid van HRc 60 te bewerken tot een oppervlaktenauwkeurigheid van Ra = 0,02 micrometer = 20 nanometer

 

De video toont een ander staaltje freestechnologie van GF AgieCharmilles: het frezen van een grote impeller zoals vorig jaar gedemonstreerd in Schorndorf (D):

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven