Mikrocentrum verhuist naar Veldhoven • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Mikrocentrum verhuist naar Veldhoven

De formele opening van de nieuwe Mikrocentrum- thuisbasis in Velthoven vindt kort na de zomervakantie in 2018 plaats (foto: Mikrocentrum).

Mikrocentrum verhuist komende zomer naar bedrijventerrein De Run in Veldhoven. Dit gebouw, eerder onder meer in gebruik als ASML-holdingkantoor, ligt naast het hoofdkantoor van Simac, dicht bij de ringweg rond Eindhoven. Dat meldt AT-Aandrijftechniek.

Het huidige pand was al langere tijd veel te klein en er moest steeds vaker worden uitgeweken naar andere accommodaties.

Mikrocentrum zetelt sinds 1976 in het huidige pand in Eindhoven. Het nieuwe pand wordt de komende maanden verbouwd en uitgebreid om het optimaal geschikt te maken voor de diverse activiteiten van Mikrocentrum, zoals het verzorgen van cursussen en het organiseren van evenementen.

Spuitgietmachines

In Eindhoven staan al vele jaren spuitgietmachines en opstellingen voor meten en optica. De mogelijkheden daarvoor zijn in 2016 sterk uitgebreid met de opening van het Mikrocentrum practicum voor onder andere elektrotechniek, mechatronica en industriële automatisering en de uitbreiding van de overige practica, onder andere voor hoogwaardige meettechniek.

Wegens ruimtegebrek in Eindhoven werden die practica tijdelijk gehuisvest in het TechniekHuys in Veldhoven, op slechts enkele honderden meters van de nieuwe huisvesting.

50-jarig bestaan

De nieuwe huisvesting van Mikrocentrum zal flexibel, multifunctioneel en voorzien van de modernste technologieën worden ingericht. De formele opening zal kort na de zomervakantie in 2018 plaatsvinden. Dit is op tijd voor het najaarseizoen maar ook voor de viering van het 50-jarig op 30 oktober 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven