Mikrocentrum lanceert Metaal 2017 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Mikrocentrum lanceert Metaal 2017

De lancering van Metaal 2017 vond plaats tijdens de themabijeenkomst Verspanen 2020 en werd door ca 200 deelnemers uit de verspanende industrie enthousiast ontvangen.

Mikrocentrum lanceert Metaal 2017, een nieuw evenement voor de metaalbewerkende- en verwerkende industrie.

Al vele jaren organiseert Mikrocentrum activiteiten om de metaalindustrie sector te versterken. Gebleken is dat het vakmanschap onder druk staat en dat kennisdeling tussen industriële bedrijven en kennisinstellingen harder nodig is dan ooit. Verbetering van het vakmanschap is van grote invloed op het behoud van werkgelegenheid in deze sector en het creëren van groeikansen. Om de metaalindustrie nog gerichter te ondersteunen heeft Mikrocentrum, in samenwerking met vertegenwoordigers uit de sector, besloten om het initiatief te nemen voor een nieuw kennis- en netwerkevenement: Metaal 2017.

Diversiteit aan technologieën
De metaalindustrie kent een grote diversiteit aan technologieën, applicaties en marktgebieden in de verspanende industrie, de niet-verspanende industrie en de wereld van 3D-metaalprinten. Metaal 2017 biedt unieke kansen voor cross overs tussen deelnemende vertegenwoordigers uit vele domeinen zoals:  verspanende en niet-verspanende bewerkingen; plaatbewerkingen; machines en machineconcepten; automatisering; robotica; gereedschappen en tool-management; opspansystemen;  meetmiddelen; koel- en smeermiddelen; 3D-printen en metaal; lasersnijden; lasercladden; lassen, verbinden; besturingssoftware, CAD-CAM-CAE;  standaardisatie; materialen;  oppervlaktebewerkingen, nabewerkingen; optimalisatie in de toeleverketen; industry 4.0.

Netwerken
Samenwerking, kennisdeling en community-vorming staan centraal op dit nieuwe kennis- en netwerkevenement. Experts uit de metaalindustrie verzorgen een hoogwaardig lezingenprogramma en tonen actuele innovaties. Een Meet & Match biedt kansen voor intensieve kennisdeling.

Op 10 en 11 oktober 2017, en daarna tweejaarlijks, wordt het evenement georganiseerd in NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven.
Voor meer informatie: www.metaal2017.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven