Middelgrote bewerkingscentra Schiess • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Middelgrote bewerkingscentra Schiess

Met middelgrote bewerkingscentra voor de vijfzijdige bewerking positioneert de gereedschap-machinespecialist Schiess zich momenteel in de internationale markt. Een meerassige verticale draaimachine evenals een grote horizontale draaimachine bevinden zich in ontwikkeling en zullen eind 2013 of 2014 worden voorgesteld

De productserie van Schiess bestaat al uit de Ascamill portaalfreesmachines in tafelconstructie Ascamill en de Ascarapid kotterbanken. De Asca machines onderscheiden zich volgens Schiess door ‘een rendabele configuratie en korte levertijden”. “De Asca serie is gebaseerd op een modulesysteem. Door het gebruik van gestandaardiseerde modules kunnen wij onze klanten op korte termijn hoogwaardige individuele productie-oplossingen leveren”, legt Marc Springstein, verkoopmanager van Schiess Tech, uit.

 

 width =

Een Ascarapid kotterbank van Schiess (foto’s: Schiess/SMTCL, zie ook de imagevideo hieronder)

 

Precisie 

”Door de geheel gegoten constructie van alle framemodules en een rangschikking van de aandrijfsystemen en geleidingen, die wordt gekenmerkt door een optimale belasting, werken Asca bewerkingscentra precies en met een zeer rustige loop”. Een automatische gereedschapswissel met ketting- of stellingmagazijn en een hoofdtijdparallelle belading waarborgt de optimale productiebenutting en een hoge rendabiliteit.

 

 

Ascarapid

Het boorstation Ascarapid werkt met servo-aangedreven X-, Y-, Z- en W-assen. Spillen met dubbele moeren combineren een hoge stijfheid met precisie. Voor de lagering van de holle spil is een olieluchtsmering voorzien. Zodoende is de kotterbank bij uitstek geschikt voor hoge spiltoerentallen (bijv. spildiameter 160 mm: 3200 omwentelingen per minuut). Een voorgespannen sferisch lager zorgt voor de stijfheid van de ronde as en zodoende voor de bewerking van zelfs hoge werkstukken, zonder vermindering van de prestatie.

 

Ascamill

Het freesportaal van de Ascamill (foto bij het begin van dit bericht) is flexibel en heeft een 2 m. 2,5 m of 3m brede en 4 m tot 10 m lange tafel, die een belading tot 40.000 kg kan dragen. De assen zijn uitgerust met een absoluut meetsysteem. Alle bewerkingscentra worden bestuurd met een Siemens 840D sl of als alternatief met besturingen van Fanuc of Heidenhain. Op afstand werkt Schiess met het zelf ontwikkelde ‘Condition Monitoring-Software Autinity’. Installatiegebruikers kunnen per internet direct een verbinding met het servicecentrum van Schiess tot stand brengen.

 

Designprijs 

Vorig jaar ontving het ontwerp van de behuizing de designprijs ‘red dot award: product design 2012’. Heldere vormen met afgeronde randen kenmerken de producten. De raamlinten in de behuizingen zorgen voor inkijk in de installaties en verlenen hen tevens een optische diepte. Het effect: de installaties zijn overzichtelijk en het functioneren ervan kan snel worden geregistreerd. Zo draagt het machine-ontwerp bij aan het vergemakkelijken van het werk bij de bediening van de installatie.

  

Schiess 

Schiess construeert en produceert machines voor de internationale machinebouw. Naast de nieuwe Asca-serie met middelgrote bewerkingscentra ontwikkelt en bouwt het bedrijf grote machines waarop o.a. onderdelen voor windmolens, turbines of scheepsaggregaten worden bewerkt. Sinds 2004 is Schiess werkzaam onder de koepel van de Shenyang Machine Tool Group (SYMG) China.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven