Ga naar hoofdinhoud

Micro-frezen Seco Jabro-Mini JM500

Speciaal voor micromachining is er de Seco Jabro-Mini JM500-serie. De serie bestaat uit meer dan 180 micro-frezen, waarmee kleine en nano-onderdelen bewerkt kunnen  worden.

“Met deze gereedschappen”, zo stelt het bedrijf, “kunnen verspaners doeltreffend en betrouwbaar kleine onderdelen en nano-onderdelen bewerken die vaak te klein zijn voor het bewerkingsproces om goed te kunnen zien.”

De frezen maken procesbeheersing mogelijk voor micro-toepassingen, die veel worden gebruikt in veeleisende industrieën zoals de ruimtevaart-, medische en 3C-sector (computers, consumentenelektronica, communicatie). 

De geoptimaliseerde kwaliteit, geometrie en coating van de Jabro-Mini JM500-serie zorgen voor een goede oppervlakte-afwerking op onderdelen van uiteenlopende materialen, zoals staal, rvs, hittebestendige superlegeringen en titanium.

Allround hardmetaalkwaliteit

De geometrieën omvatten spiraalhoeken van 30 graden en spaanhoeken van 3 graden, aangeboden in verschillende versies torische en bolfrezen met 2, 3 en 4 tanden.

Een allround hardmetaalkwaliteit met gepolijste SIRA-coating zorgt ervoor dat deze gereedschappen de genoemde harde materialen nog beter kunnen bewerken, tegen de laagst mogelijke kosten.

De frezen zijn leverbaar met een schachtdiameter van DMM 4 mm en DMM 6 mm, 7 verschillende uitsteeklengtes van 2 tot 20* DC en tanden met een diameter van 0,2 mm tot 3 mm.

Tip: korte uitsteeklengte

Met een dergelijke brede serie kunnen gebruikers het bewerken van onderdelen scheiden in verschillende fases, tipt het bedrijf.

Dan is het zaak om voor elke fase de kortst mogelijke uitsteeklengte te gebruiken. Dit biedt namelijk de hoogste stabiliteit om de grootste hoeveelheid materiaal te verwijderen. Tevens beperk je zo het risico op verbuiging van het gereedschap zo veel mogelijk.

Dit kan volgens Seco mogelijk een besparing tot wel 50 procent opleveren op de machinetijd. Ook zorgt het voor een hogere voeding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven