M&H meet werkstukken met lage kracht • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

M&H meet werkstukken met lage kracht

Begin novenber tijdens de ‘International Technolgy Show’ van GF AgieCharmilles in Schorndorf (D) presenteerde M&H (een onderdeel van Hexagon Metrology) de infraroodtaster IRP40.40-LF voor het meten van werkstukken met opmerkelijk lage meetkrachten: in X- en Y-richting maar 0,08 N en in Z-richting 0,8 N.

Lage meetkrachten zijn belangrijk om bij fijn werk vervormingen als gevolg van meetkrachten (met dus bijbehorende meetfouten) te voorkomen. De taststift met een M2 schroefdraad is leverbaar met als kleinste meetkogel een diameter van 0,2 mm. 

 

 De width =

De infraroodtaster IRP40.40-LF van M&H Hexagon Metrology. Deze taster heeft een instelbaar bereik tussen 1,6 m tot 4 m (foto’s: Reinold Tomberg)

 

Gereedschapmeten

Voor gereedschapmeting op de machine biedt M&H het compacte lasermeetsysteem LTS35.65-23 aan dat een minimale gereedschapdiameter van 0,025 mm kan detecteren. Beide meetsystemen komen goed tot hun recht bij  het meten op kleine vijfassers.

 

Het width =

Het compacte lasermeetsysteem LTS35.65-23 van M&H.  De buitenafmetingen bedragen 66 mm hoog, 24 mm diep en 123 mm breed. Dus goed inzetbaar op een kleine draaizwenktafel. De video hieronder toont een presentatie van de producten van Hexagon Metrology tijdens de IMTS 2012 in Chicago:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven