Mevi onderzoekt samenwerking met CERN • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Mevi onderzoekt samenwerking met CERN

Mevi gaat wellicht een samenwerking aan met CERN, bekend om de deeltjesversneller (foto: CERN)

Mevi uit Helmond, specialist in verspaning, werktuigbouwkundige engineering, machinebouw en apparatenbouw, is uitgenodigd om een mogelijke samenwerking te onderzoeken met het Zwitserse CERN, vooral bekend door de deeltjesversnellers. Onder meer dankzij de precisie waarmee het Helmondse bedrijf bewerkingen kan uitvoeren zoals meten, frezen en boren, staat accountmanager Frans Dirks op het punt om naar Genève af te reizen. Geïnteresseerden kunnen deze reis volgen via LinkedIn.

Begin dit jaar meldde Mevi zich aan bij Big Science, een platform voor Nederlandse technische bedrijven die in contact willen komen met grote internationale wetenschappelijke onderzoeksinstituten en projecten. Een zogeheten Industrial Liaison-officier van Big Science bracht een bezoek aan Mevi en beoordeelde een deelname van het Helmondse bedrijf aan het platform als zeer positief. Het onderscheidend vermogen van Mevi ligt vooral in de buitengewone nauwkeurigheid waarmee bewerkingen worden uitgevoerd. Frans Dirks legt uit: “Meten tot op 0,6 micrometer. Gaatjes boren van 0,02 millimeter en oneffenheden frezen tot een gemiddelde ruwheid van 0,05 micrometer.”

Volg Mevi’s reis

Frans Dirks ziet het traject zich in een recordtempo ontwikkelen. ‘In maart maakten we kennis met Big Science. Slechts twee maanden later bereiden we onze reis naar CERN voor om een eventuele samenwerking op het gebied van nauwkeurigheid en machinebouw te bespreken. We zijn er trots op dat het beroemde CERN op zoek is naar de precisie die wij bieden. En op het feit dat we al zo snel met CERN rond de tafel mogen gaan zitten. Daarom mag iedereen onze reis volgen. Een interessant en uniek kijkje in een bijzondere trip’ Meekijken kan via LinkedIn, 29 mei reist Dirks naar CERN.

Mevi

Het in 1967 opgerichte Mevi legt zich toe op verspaning, werktuigbouwkundige engineering en machine- en apparatenbouw. Maakdelen, modules en complete machines verlaten de werkplaatsen in Helmond, Overpelt (België) en Zlín (Tsjechië). Mevi heeft alle schakels van de supply chain in eigen huis. Van conceptontwikkeling en engineering tot en met implementatie en inbedrijfstelling. Precisie en ook flexibiliteit onderscheiden Mevi op de markt. Elke dag gaan in totaal 110 medewerkers aan de slag voor Mevi.

CERN

Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire, of Europese Raad voor Kernonderzoek, (CERN), is een Europese organisatie die fundamenteel onderzoek doet naar elementaire deeltjes. De organisatie werd opgericht in 1954 en is sinds jaar en dag gehuisvest in Meyrin, in het kanton Genève in Zwitserland. CERN voert experimenten uit om inzicht te krijgen in hoe materie is opgebouwd. Belangrijke vragen zijn: Uit welke deeltjes bestaat materie? En: Wat zijn de krachten die de deeltjes bij elkaar houden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven