Meten coating bespaart 30% materiaal • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Meten coating bespaart 30% materiaal

Wagner heeft de Layer Check LC 1000 die de laagdikte van poeder- en natlak voor het bakken of drogen tot op de micrometer nauwkeurig kan meten. Dit verzekert niet alleen een hoge kwaliteit maar bespaart bovendien tot 30% aan materiaal en dus kosten, meldt WSB Finishing Equipment.

De gepatenteerde technologie van de Layer Check is gebaseerd op foto-thermische meting. De contactloze en niet-destructieve laagdiktemeting wordt uitgevoerd op een afstand tot 50 cm van het gespoten object en heeft een meetbereik van 200 tot 1.000 micron, afhankelijk van de te meten coating.

Juiste laagdikte

Met deze technologie kunnen te hoge laagdiktes vermeden worden. Dat leidt volgens WSB tot materiaalbesparingen die kunnen oplopen tot 30%, waardoor kosten bespaard worden.

Ook kunnen te lage laagdiktes vermeden worden, wat minder afkeur tot gevolg heeft en minder nabewerking nodig maakt. Met een optimale laagdikte via deze precieze meting kan de gebruiker bovendien de kwaliteit van de coating verhogen.

Omdat de meting tijdens het coatingproces en zelfs op bewegende werkstukken in de coatinginstallatie kan plaatsvinden, hoeft de productie niet onderbroken te worden en kan gewoon worden doorgewerkt.

Ook gebogen oppervlakken

De Layer Check is toepasbaar voor bijna alle lakken bij het coaten van verschillende materialen, waaronder metaal, aluminium, kunststof, CFRP of MDF. De laagdiktes zijn uiterst precies te meten, zelfs op werkstukken met gebogen oppervlakken, op binnenkanten en randen.

Mogelijke toepassingsgebieden zijn metaal- en kunststofcoatings in de automobiel- en transportindustrie, corrosiebescherming of metaalbouw.

De laagdiktemeter is te verkrijgen in 2 uitvoeringen: het standaardmodel kan op een mobiele transportunit gebruikt worden en wordt via een touchscreen bediend. Het compact model dat op robots en bewegingsautomaten gemonteerd kan worden, wordt in de coatinginstallatie geïntegreerd.

WSB

WSB Finishing Equipment biedt producten en diensten aan op het vlak van voor- en oppervlaktebehandeling, lijm- en kitapplicaties maar ook systemen voor het transporteren van vloeistoffen.

Merknaam WSB omvat behalve producten en diensten van Wagner, ook die van Walther-Pilot, Reinhardt-Technik, Euromair, Titan, Sata, Rupes, B-Tec en Honeywell.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven