Metavak: overheid geeft groen licht • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Metavak: overheid geeft groen licht

Metavak 2019 (foto: Easyfairs).

Vakbeurs Metavak, in combinatie met Welding Week, die plaatsvindt op 6, 7 en 8 oktober 2020 in Gorinchem, krijgt nu ook groen licht vanuit de Nederlandse overheid. Tijdens de persconferentie van 24 juni is aangekondigd dat ook vakbeurzen vanaf 1 juli weer door kunnen gaan, met inachtneming van de anderhalve meter afstand.

Zolang mensen onderling anderhalve meter afstand kunnen houden, geldt er geen maximum aantal bezoekers meer voor bijeenkomsten. Metavak en Welding Week powered bij NIL geven aan te voldoen aan deze vereiste maatregelen.

“In eerder onderzoek spraken exposanten en potentiële bezoekers (81%) al vertrouwen uit over een corona-proof georganiseerde Metavak en Welding Week”, zegt Gertjan Lammers, namens de organisatie van Metavak en Welding Week.

“Nu wij ook van de overheid groen licht hebben gekregen, gaan wij vol vertrouwen aan de slag om een geslaagde vakbeurs neer te zetten.”

Eén van de weinige vakbeurzen

“Als één van de weinige vakbeurzen in de metaalindustrie dit jaar levert Metavak en Welding Week een belangrijke economische bijdrage aan de bezoekers en exposanten in de metaalindustrie, die door de coronacrisis ook flink is geraakt”, stellen de organisatoren.

“Uiteraard staat veiligheid en gezondheid bij het organiseren van de beurs voorop”, zegt Lammers. “Wij hebben alle anderhalve meter protocollen klaarstaan en de voorbereidingen getroffen om samen met de gemeente Gorinchem de anderhalve meter afstand te borgen.”

Wel voorwaarden

Voorwaarde voor het laten doorgaan van bijeenkomsten zonder een maximum aantal bezoekers, is wel dat deelnemers van tevoren wordt gevraagd of ze symptomen van Covid-19 vertonen. Ook dienen bezoekers zich vooraf te registeren.

Lammers: “Zodra men binnen is, kan er vrij bewogen worden over de beursvloer. Ook is er de mogelijkheid om zowel op als buiten de beursvloer verantwoord met elkaar te netwerken.”

“Verder treffen wij hygiënemaatregelen voor onder andere sanitair en zijn er genoeg desinfectiestations te vinden.”   

Smart badge

De al geïmplementeerde Smart badge technologie die toegepast is op Easyfairs beurzen, maakte het al mogelijk om contactloos informatie op de stands van exposanten te scannen. Dit zal nu een nog belangrijkere functie krijgen.

De badge biedt een digitaal alternatief voor het schudden van handen of het uitwisselen van visitekaartjes.

Na afloop van het beursbezoek ontvangt de bezoeker een e-mail met daarin een overzicht van alle exposanten die hij of zij gescand heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven