Metav Reloaded gaat digitaal • Metaal Magazine
Nieuws

Metav Reloaded gaat digitaal

Metav 2018 (foto: Metav)

Metav Reloaded, de uitgestelde versie van de vakbeurs van voorjaar 2020 die in maart 2021 zou worden gehouden, gaat ook niet door. In plaats daarvan wordt dit nu een digitale versie onder de noemer Metav digital. Deze wordt gehouden van 23 tot 26 maart 2021.

“Uit bezorgdheid voor onze exposanten, die zekerheid nodig hebben voor hun planning, en met het oog op de gezondheid van alle betrokkenen, hebben we vorige week besloten om Metav 2020 reloaded als een face-to-face bijeenkomst te annuleren en te vervangen door een puur digitaal evenement.” Dat zei Dr. Wilfried Schäfer, uitvoerend directeur van de VDW (Duitse Vereniging van Machinebouwers).

‘Enige verstandige optie’

“Gezien de hardnekkig hoge infectiecijfers van het Robert Koch Institut en het feit dat de Messe Düsseldorf alle evenementen in het eerste kwartaal van 2021 heeft geannuleerd, was dit de enige verstandige optie”, aldus Schäfer.

Hij zei dit tijdens wat oorspronkelijk gepland stond als preview voor de Metav Reloaded. Tijdens deze preview werd nu Metav digital gepresenteerd. Schäfer lichtte het nieuwe concept toe.

“Als er iets goeds uit deze moeilijke tijd is voortgekomen, dan is het wel het stimuleren van de creativiteit”, zei hij.

Driedelig concept

Metav digital is een onderdeel van het drieledige concept van de VDW richting virtuele evenementen. De andere zijn de maandelijkse Web Sessions die sinds juni van dit jaar plaatsvinden, en ook de Preview. 

 De virtuele Metav komend voorjaar heeft ook een drieledige structuur: de Virtuele Beurs, Intelligent Matchmaking en Web Sessions.

Virtuele beurs

Op de Virtuele Beurs kunnen exposanten hun eigen driedimensionale digitale beursstand ontwerpen. Zij kunnen de grootte en de variant van hun stand kiezen, een eigen lay-out ontwerpen en deze vullen met hun eigen digitale content (bijvoorbeeld het downloaden van productinformatie, productpresentaties met bewegende productafbeeldingen en 3D-modellen).

Intelligent Matchmaking

Intelligent Matchmaking is ontwikkeld voor het nauwkeurig matchen van exposanten en bezoekers. Persoonlijke profielen worden gebruikt als basis voor het matchen van interesses, het leggen van contacten, het regelen van afspraken en het uitwisselen van visitekaartjes. De ‘Matching score’, een percentage dat de overeenkomst van interesses tussen twee profielen zichtbaar maakt, zorgt voor een exacte match.

Web sessions

Het derde element, de Web Sessions, is al bekend. Hierin bereiken exposanten hun wereldwijde publiek live en online.  In voordrachten van 20 minuten presenteren ze hun productinnovaties en interessante toepassingsvoorbeelden. Dit kan ondersteund worden door multimediacontent, zoals animaties, video’s of geluidsopnames. Ook is er een discussieplatform waarbij presentatoren kunnen communiceren met de deelnemende geïnteresseerden.

Vast onderdeel van hybride Metav?

“Wij zijn van mening dat Metav digital een aantal grote mogelijkheden biedt. Vooral gezien de huidige markteisen en de situatie van veel bedrijven die hun marketingbudgetten nu zeer zorgvuldig moeten plannen om er zeker van te zijn dat ze het maximale voordeel uit kunnen halen”, benadrukte Schäfer.

Hij ziet hybride beurzen als de toekomst. “Metav digital zal in de toekomst als aanvulling op het face-to-face-evenement worden voortgezet”.

Het hybride concept wordt overgenomen vanaf Metav 2022, die samen met Messe Düsseldorf van 8 tot 12 maart 2022 gehouden wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven