Metav 2016 breidt uit met vier nieuwe thema’s • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Metav 2016 breidt uit met vier nieuwe thema’s

WFL tijdens de Metav 2014 (foto: Reinold Tomberg)

De internationale vakbeurs Metav breidt volgend jaar de vakinhoudelijke kern uit met vier nieuwe thema’s. De nieuwe thema’s omvatten additive manufacturing (AM), kwaliteitscontrole, gereedschaps- en vormbouw en medische technologie en deze zullen blijvend in Metav worden geïntegreerd. De Metav vindt plaats van 23 tot en met 27 februari 2016 in Düsseldorf (D).

De vier thema’s worden in specifieke herkenbare area’s gepresenteerd. Naast individuele exposanten zullen er ook paviljoens in de area’s te vinden zijn. Daarnaast zal iedere area worden aangevuld met een forum waar vaktechnische presentaties plaatsvinden. Dit verzekert de vakbezoekers van uitgebreide, diepgaande informatie over de verschillende thema’s.

AM

De Additive Manufacturing Area toont de gehele bandbreedte aan generatieve processen, materiaal en dienstverlening rond 3D-printen. AM verbindt zich als productieproces met andere zwaartepunten in de waardeketen. In de eerste plaats geldt dit voor CAD en simulatie, afwerking, productiemeettechnologie en kwaliteitsbewaking.

Meettechnologie

Kwaliteit is voor iedere producent een van de belangrijkste concurrerende factoren.  Om hierin te kunnen uitblinken dient men alle bestanddelen van het kwaliteitsproces te beheersen, van de meting en het uitlezen van data tot de aansturing van het gehele proces. De industriële meettechnologie speelt daarnaast een belangrijke rol bij de digitalisering van de productie. De nieuwste ontwikkelingen op dit gebied worden in de Quality Area gepresenteerd. Deze area biedt producenten van productiemeettechnologie een beursplatform ten noorden van de Main en voor de aangrenzende markten. Hier is de gehele bandbreedte aan meet- en controletechnologie, maar ook de QM- en evaluatiesystemen te vinden.

Matrijzenbouw

In de Moulding Area presenteren exposanten nieuwe oplossingen waarmee complexe geometrieën in kunststof, metaal of glas kunnen worden gerealiseerd. Andere thema’s zijn de vormtechnische inrichting, oppervlaktestructuren, kinematische en thermische interpretaties, maar ook de competentiegebieden design en prototyping tot aan de productie van series. Er worden gereedschappen en vormen voor verschillende productieprocessen getoond, maar ook concepten voor de installatiebouw en de bouw van mallen.

Medisch

Bij de Medical Area wordt het gehele spectrum voor de productie in de medische technologie, nieuwe materialen, oppervlaktetechnologie en productiesystemen, medical engineering en certificering gepresenteerd. Een partner in de Medical Area is het Nederlandse industriecluster Brainport Industries.

In ons dossier meer informatie over de Metav 2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven