Metav 2012 met blik op Europa • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Metav 2012 met blik op Europa

De EMO 2011 in Hannover is nog maar net afgesloten of de volgende Duitse metaalbeurs dient zich alweer aan. De Metav 2012 wordt komend jaar in de Messe Düsseldorf gehouden van 28 februari tot en met 3 maart, nog vóór de TechniShow. Grote vraag is hoeveel Nederlanders volgend jaar de weg naar Düsseldorf gaan vinden? In ieder geval heeft de Metav 2012 de blik op Europa gericht, dus ook op Nederland.

Op 11 oktober vond de persconferentie voor de Metav 2012 plaats in Oestgeest. De aanwezige Nederlandse vakbladjournalisten kregen alle informatie over deze vakbeurs van Dr. Christoph Miller, Directeur Exhibitions van de VDW (Verein Deutscher Werkzeugmachinenfabriken) en van Petra Cullmann, Project Directeur Messe Düsseldorf. Volgens Miller kwamen in 2010 zo’n 1000 Nederlanders naar Düsseldorf. “Als we dat aantal in 2012 ook halen zijn we zeer tevreden over het Nederlandse bezoek. We verwachten dat vooral metaalbewerkers uit Zuid-Nederland naar de Metav komen. Düsseldorf is voor hun goed te bereiken.” Over een totaal aantal bezoekers kan Miller geen prognose geven. In 2010 kwamen er in ieder geval 45.000 bezoekers op af. 

 Metav 2012 Düsseldorf

Voor 2012 heeft de Metav vijf hallen gereserveerd in Düsseldorf, hier een foto van de Metav 2010 (foto’s:  Paul Quaedvlieg)

 

Lees hieronder het statement van Christoph Miller:

  

pdf bestand  2. Statement_Christoph_Miller_VDW

 

 Medical

Voorlopig zijn er voor de Metav 2012 vijf hallen gereserveerd, hal 13 tot en met 17. De nadruk ligt op machines voor metaalbewerking en omvorming, productiesystemen, precisiegereedschap, productieautomatisering en toebehoren. De editie van 2012 kent een aantal aandachtspunten. Zo is er “Metal meets Medical”, waar de medische technologie in het middelpunt staat. Op een speciale stand worden toepassingen van metaalbewerking voor de groeiende markt voor medische technologie gepresenteerd.

 Metav 2012 Medical

Bij “Metal meets Medical” worden toepassingen voor metaalbewerking getoond op medisch gebied

 

Nordrhein-Westfalen

Op Metav 2012 zal de deelstaat Nordrhein-Westfalen (NRW) opnieuw zijn competenties in de efficiënte productie demonstreren op een gemeenschappelijke stand van de regio NRW. Daarom worden verschillende facetten getoond van specialisaties zoals oppervlaktebewerking, productietechnologie, energie- en materiaalefficiëntie en automotive.

 

Composietmaterialen

De VDW organiseert samen met het vaktijdschrift Maschinenmarkt en het Verbund Carbon Composites uit Augsburg onder de titel “MM CompositesWorld Area“ een speciale tentoonstelling samen. Deze presenteert moderne productie- en automatiseringsoplossingen voor de bewerking van composietmaterialen. De speciale tentoonstelling gaat samen met voordrachten voor de aanbieders van verspaningstechnologie, lasertechnologie, kwaliteitscontrole, verbindingstechnologie, automatisering en meettechniek.

 

Jobs met power

Ook de Duitse industrie kent een groot gebrek aan goed opgeleide jongeren die willen werken in de machinebouw en aanverwante industrieën. “Zeker als ze ook goede banen kunnen krijgen bij Porsche of Mercedes-Benz. Dat zijn toch vaak de werkgevers die iets makkelijker aan ingenieurs of andere technici kunnen komen,” legt Miller uit. Vast bestanddeel sinds vele jaren op Metav is de bijzondere tentoonstelling voor deze jeugdige bezoekers, georganiseerd door de VDW-Nachwuchsstiftung, te vertalen als ‘stichting voor werving en opvolging’. Met de slogan ‘machinebouwer – job met power’ richt zij zich, ook in 2012, op het goed opgeleide technische talent voor de machinebouwsector.

 

In de bijlage meer informatie over de Metav:

 

pdf bestand  INFORMATIE METAV_2012

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven