Ga naar hoofdinhoud

Metalen huis slijper weerstaat hitte

Omdat de kunststofhuizen van hoogfrequentslijpers bij het warmslijpen in het smeedproces wegsmolten, gebruikt smeedspecialist Böhler in zijn smederij nu persluchtgedreven turbineslijpers van Atlas Copco Tools.

Het metalen huis van de turbineslijpers verdraagt de hitte van de tot 900 °C hete onderdelen. Parallel aan de hoogfrequentslijpers worden de persluchtslijpers pas dan gebruikt, als de drieploegendienst extreme belastingen met zich meebrengt. Lees hieronder meer in de reportage van Atlas Copco:

 

pdf bestand  Atlas_Copco_Tools_at_Boehler_Grinders

 

De turbine van de GTG 40 werkt met olievrije perslucht en zonder slijtage gevoelige lamellen. (Foto: Atlas Copco Tools)

Bij extreem slijpwerk (foto’s boven en onder) waarbij veel druk op de machine wordt uitgeoefend bij het slijpen, bewijzen de persluchtslijpers zich, omdat men ze zonder problemen kan tot stilstand kan drukken. Bij een hoogfrequentslijper bestaat hier het riscio van doorbranden (foto’s: Atlas Copco) 

Bij de hoge belasting in drie ploegendienst en het warmslijpen in het smeedproces heeft Böhler de hoogfrequentslijpers vervangen door persluchtslijpmachines. Die kunnen zonder schade stil gedrukt worden en het metalen huis kan bij het warmslijpen niet smelten. (Foto: Atlas Copco Tools)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven