Metal Packaging Europe in standbeelden van blik • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Metal Packaging Europe in standbeelden van blik

Metal Packaging Europe maakt bekend dat er een licentieovereenkomst is gesloten met Canstruction, de Amerikaanse voedselhulporganisatie uit Atlanta. Canstruction organiseert evenementen met standbeelden gemaakt van gevulde voedselblikken die na het evenement worden gedoneerd. De twee partijen gaan in 2018 samen werken aan de uitbreiding van Canstruction-activiteiten in heel Europa, en aan het uitrollen van nieuwe ontwerpen.

Metal Packaging Europe en Canstruction bundelden voor het eerst hun krachten in 2017 tijdens evenementen in Madrid, Lissabon en Istanbul, waar een gitaarstandbeeld, gemaakt van meer dan 1.000 blikken tonijn, zorgde voor positieve reacties van zowel verpakkingsproducenten als klanten. De drie evenementen leverden samen meer dan 7.000 blikken op die aan lokale voedselbanken werden geschonken.

Zeepaardje van blikjes

Dit jaar wil Metal Packaging Europe het nog groter aanpakken. Er zal een sculptuur van een zeepaardje en een vis worden gemaakt, alsook een constructie die het “Metal Recycles Forever”-logo voorstelt. Dit logo wordt op steeds meer blikken afgebeeld om het oneindige recyclingpotentieel van metalen verpakkingen te benadrukken. Deze inspirerende ontwerpen laten zien hoe de kracht en het natuurlijke conserveringsvermogen van blikverpakkingen bijdragen aan de strijd tegen voedselverspilling en voor het leveren van voedzame, veilige en smaakvolle maaltijden aan consumenten. Sinds zijn oprichting heeft Canstruction over de hele wereld al meer dan 32 miljoen kilo aan voedsel gedoneerd aan organisaties die strijden tegen honger. Hiervan zijn 12 miljoen blikken in 2017 uitgedeeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven