Metagro neemt Merford Cabins over • Metaal Magazine
Nieuws

Metagro neemt Merford Cabins over

Kantoor en productie Merford Cabins in Gorinchem (foto's: Merford).

De 2 grootste gespecialiseerde cabinebouwers van Nederland bundelen de krachten. De Dubbeldam Groep, eigenaar van Metagro, neemt per begin juli de aandelen van Merford Cabins over van Merford. Hierdoor ontstaat een krachtige, internationaal opererende producent van cabines met een grote verscheidenheid aan productietechnieken, een innoverende productlijn en een brede basis aan knowhow. Dat stellen beide bedrijven.

Voor de integratie van de bedrijven wordt ruim de tijd genomen; zowel Metagro als Merford Cabins blijven de komende tijd hun activiteiten voortzetten in de huidige vorm.

Ultieme combinatie

Beide bedrijven zijn specialisten in hetzelfde product, de cabine, maar opereren in totaal andere markten met eigen specifieke expertise. Merford Cabins bedient vooral de containerhavens; Metagro is een grote speler in seriebouw van cabines voor voertuigen en kranen voor on- en offshore.

“Beide bedrijfsactiviteiten vullen elkaar perfect aan”, zegt Metagro-eigenaar, Raymond Dubbeldam. “Dat maakt deze overname zo bijzonder. Het past in onze groeistrategie die erop gericht is om onze bestaande klanten nog beter te kunnen bedienen en nieuwe markten te betreden.”

Adrienne Vertooren, aandeelhouder van Merford, is ook zeer te spreken over de overname. “Dit is een klassiek voorbeeld van echte synergie. Er ontstaat een krachtig bedrijf dat meer waarde kan bieden aan haar klanten en relaties dan de afzonderlijke entiteiten.”

Ontstaan uit zelfde carrosseriebouwer

Beide organisaties zijn ooit ontstaan uit dezelfde carrosseriebouwer, De Jong uit Groot-Ammers. Merford Cabins heeft zich na de overname van De Jong gespecialiseerd in het produceren van operatorcabines en remote control-oplossingen voor met name de wereldwijde havenmarkt.

Productie cabines bij Merford Cabins.

Metagro heeft zich gericht op de bouw van specifieke voer-, vaar- en werktuigen. Ook containers en omkastingen zijn aan het productportfolio toegevoegd. Metagro beschikt over geavanceerde automatische las- en spuitstraten, waaronder een KTL-faciliteit, waarmee ze volledig is ingericht op de productie van zowel grote als kleine cabineseries.

Integratie binnen 2 jaar

Merford Cabins zal zich binnen 2 jaar fysiek bij Metagro voegen na een uitbreiding van de huidige productielocatie van Metagro in Schelluinen. “Wij zijn een aantrekkelijke werkgever voor de regio en ver daarbuiten”, aldus Dubbeldam. “We investeren graag in onze mensen en bieden een innoverende werkomgeving. Dat creëert voldoende aanbod van vooral technisch personeel, maar we zijn altijd op zoek naar nieuw talent.”  

Vooralsnog geen veranderingen

Voor de relaties en de medewerkers van beide bedrijven verandert er vooralsnog niets. Zowel Metagro als Merford Cabins blijven bereikbaar via de bestaande kanalen en alle bedrijfsactiviteiten gaan voorlopig op dezelfde voet verder. Ondertussen wordt achter de schermen hard gewerkt aan de integratie van beide bedrijven.  

Dubbeldam Groep

De Dubbeldam Groep is een vooruitstrevende groep van bedrijven actief in de schadeherstelbranche en in de maakindustrie. Opgericht in 1966 door Chris Dubbeldam en sinds 1998 onder leiding van zoon Raymond Dubbeldam. Binnen de groep zijn 260 medewerkers werkzaam.

Merford

Merford bestaat uit een groep bedrijven die actief zijn in de maakindustrie op het gebied van geluidsbeheersing, speciale deuren en metaalbewerking. Het bedrijf, dat 150 medewerkers telt, is eigendom van de familie Vertooren en gevestigd in Gorinchem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven