Metaalondernemers in tijden van crisis • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Metaalondernemers in tijden van crisis

Er is vrijwel geen onderneming in de metaalverwerkende industrie die geen last heeft van de economische crisis. Hoe bedrijven daarmee omgaan valt te lezen in ‘Staaltjes van vernuft’, een onderzoek dat in opdracht van de Staalfederatie Nederland (SFN) is uitgevoerd.

In het onderzoek komen ondernemers aan het woord, die vertellen over de maatregelen die zij hebben genomen om de inzinking te doorstaan en daar sterker uit te voorschijn te komen. Het onderzoek kijkt verder dan de economische recessie.

 

Concurrentie
De internationalisering en daarmee gepaard gaande verscherping van de concurrentie vormen een permanente uitdaging voor de metaalverwerkende industrie. Alleen bedrijven die er in slagen steeds opnieuw waarde voor hun klanten te genereren, hebben toekomst.

 

De belangrijkste boodschap van het onderzoek is dat toeleveranciers in de metaalverwerkende industrie duidelijke keuzen moeten maken hoe zich in de markt te positioneren. De huidige crisis maakt de noodzaak van heldere strategische keuzen alleen maar groter.

 

 Rapport_Staaltjes_van_vernuft

 

Bron: Koninklijke Metaalunie

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven