Metaalcenter Driessen overgenomen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Metaalcenter Driessen overgenomen

Metaalcenter Driessen is in andere handen gekomen. Ondernemend Kapitaal heeft een meerderheidsbelang verworven in het plaatwerkbedrijf uit Weert. Beide partijen willen de positie van het bedrijf, met name binnen Nederland, verder versterken en versneld uitbouwen.

Metaalcenter Driessen is een metaalbewerkend bedrijf met meer dan 25 jaar ervaring. Het is gespecialiseerd in enkelstuks en kleine series plaatwerk alsmede licht constructiewerk.

De voornaamste activiteiten van het bedrijf betreffen het lasersnijden van verschillende soorten materialen, waaronder staal, rvs en aluminium voor zowel plaatwerk als buizen en kokers.

Afnemers zijn onder meer de medische industrie, constructie/bouw, land- en tuinbouw, machinebouw, transport en logistiek en voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een verregaande graad van procesautomatisering doorgevoerd.

Op zoek naar partner

Het bedrijf was al enige tijd op zoek naar een partner, die zowel markttechnisch als organisatorisch een extra dimensie aan het sterk groeiende bedrijf zou kunnen toevoegen. Die is nu gevonden in Ondernemend Kapitaal

Voormalig eigenaar Antal Driessen blijft binnen de onderneming actief en zal zich volledig concentreren op productontwikkeling en -innovatie, belangrijke onderscheidende competenties van het bedrijf. Ook zal hij Metaalcenter Driessen van raad en daad blijven voorzien.

De nieuwe directie bestaat uit Stefan van Strien en Lou Dost. “Als Ondernemend Kapitaal zijn we altijd op zoek naar bedrijven die we niet alleen financieel, maar ook met onze eigen kennis en kunde verder kunnen brengen”, vertelt Van Strien.

‘Groei verder accelereren’

“Metaalcenter Driessen is een fantastisch bedrijf met naast geweldige producten en klanten ook zeer betrokken medewerkers”, zegt Van Strien.

“Met onze kennis en mogelijkheden op het gebied van het opzetten van robuuste ondernemingen verwachten we de groei van Metaalcenter Driessen verder te accelereren. We kijken er naar uit om samen met het personeel de onderneming verder uit te bouwen.”

Ondernemend kapitaal is een onafhankelijk en ondernemend investeringsnetwerk, van ondernemers voor ondernemers. Ondernemend Kapitaal is in dit proces begeleid door haar vaste Corporate Finance partner Match Plan uit Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven